Ο φίλος μου το πιάνο (το αλφαβητάρι του πιάνου)

Δανιηλίδη Άννα
€ 22,50   € 20,25 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Αυτό το τρίτο βιβλίο απευθύνεται στα παιδάκια που ξεκινάνε το πιάνο στην ηλικία των 8-9 ετών και άνω. Βασίζεται κυρίως στην μεθοδολογία της Ρώσικης Σχολής Πιάνου, εκτός από τον τρόπο που εισάγονται οι νότες. Τα χέρια δεν έχουν καμία συγκεκριμένη θέση πάνω στα πλήκτρα και είναι ελεύθερα.
Αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος – μαθαίνω διασκεδάζοντας – παρουσιάζεται ολόκληρη η θεωρητική ύλη του πιάνου , η οποία συνοδεύεται από μικρά παραδείγματα των οποίων η δυσκολία αυξάνεται σταδιακά. Στο δεύτερο μέρος – διασκεδάζω παίζοντας – το παιδί δεν μαθαίνει νέα πράγματα αλλά μαθαίνει να παίζει και να ερμηνεύει κομμάτια. Είναι μία συλλογή κομματιών στα οποία εφαρμόζονται όλα όσα το παιδί έχει μάθει έως τώρα. Κάτω από κάθε κομμάτι γράφω δύο λόγια για τον εκάστοτε συνθέτη και, εφόσον είναι γνωστό, από ποια συλλογή του συνθέτη είναι το συγκεκριμένο κομμάτι. Ενώ το τρίτο μέρος – δαχτυλογυμνάσματα –αποτελείται αποκλειστικά από ασκήσεις. Αυτό διδάσκεται παράλληλα με το πρώτο και το δεύτερο μέρος. Καλύπτει ολόκληρη την ύλη από την αρχή μέχρι την στιγμή της προετοιμασίας της Κατωτέρας Σχολής. Η αύξηση της δυσκολίας των κομματιών γίνεται σταδιακά χωρίς να επιβαρύνεται το παιδί και χωρίς να πλατειάζει ιδιαίτερα. Έτσι ώστε σε ένα ή δύο χρόνια (ανάλογα την ηλικία και τις δυνατότητες του παιδιού) να μπορεί να παίξει τα εύκολα κομμάτια από το τετράδιο της Άννας Μαγδαλένας Μπαχ ή σπουδές Dunernoy.
Σε αυτό το βιβλίο γυρίζω συνέχεια ακόμα και στη Μέση Σχολή στην περίπτωση που θα ξεχάσουν κάτι (π.χ. συγκοπή) ή αν θέλω να δουλέψω ξανά κάποια κίνηση στην εμβρυϊκή της μορφή (π.χ. διασταύρωση χεριών). Συνοδεύεται από δύο καρτέλες. Η πρώτη περιέχει τις νότες για τέσσερις οκτάβες, ενώ η δεύτερη ολόκληρο το κλαβιέ και όλες τις αξίες.
Αναλυτικές οδηγίες ροής μαθημάτων υπάρχουν στο βιβλίο μου «Εγχειρίδιο δασκάλου».

Ύλη τρίτου τεύχους

Κλειδιά: ΣΟΛ , ΦΑ
Διαστολές, μέτρο, Κλάσμα του μέτρου, μέτρημα
Νότες: δύο οκτάβες
Αξίες: τέταρτο, τέταρτο παρεστιγμένο, μισό, ολόκληρο, όγδοα
Παύσεις: τέταρτου, μισού ολόκληρου
Αλλοιώσεις: δίεση, ύφεση, οπλισμός
Χρωματισμοί: f, p, staccato, legato
Σημεία επανάληψης: απλά και με αλλαγή τέλους (volta)
8ua ———————

ISBN
979-0-801150-89-9

Εκδόσεις
Edition Orpheus - Μάριος Νικολαίδης

Διαστάσεις
30x21

Σχετικά προϊόντα