Πιάνο από 4 ετών

Δανιηλίδη Άννα
€ 18,50   € 16,70 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Πρότυπη μέθοδος διδασκαλίας πιάνου για παιδιά από 4-5 ετών

(Χρωμοσελίδες με αυτοκόλλητα)

Το πρώτο τεύχος προορίζεται για τα πιο μικρά «μωράκια» στο πιάνο. Αυτό το βιβλίο για μένα είναι όπως είναι οι ασκήσεις προγραφής στη γλώσσα. Δεν μαθαίνουν να παίζουν ακόμα αλλά μαθαίνουν να χειρίζονται τα χέρια τους, τα δάχτυλά τους και να αυτοσχεδιάζουν. Μαθαίνουν τις έννοιες των πενταγράμμων, των νοτών και μαθαίνουν να διαβάζουν παρτιτούρα και τελικά να παίζουν τα μικρά τους κομματάκια. Στις αναλυτικές οδηγίες του βιβλίου (τις οποίες θα τις βρείτε στο βιβλίο μου «Εγχειρίδιο δασκάλου») τα γράφω ίσως λίγο υπερβολικά αναλυτικά λόγο της ευαίσθητης ηλικίας. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθώ να μεταδώσω όλη τη φιλοσοφία της μεθόδου για σίγουρα πιο καλό αποτέλεσμα. Βήμα προς βήμα. Ποιες ασκήσεις προηγούνται, πως θα εισάγουμε τις καινούριες έννοιες, πώς θα ασχοληθούμε με τα χεράκια του παιδιού.
Επειδή τα βιβλίο ουσιαστικά είναι χρωμοσελίδες το κάθε βιβλίο είναι μοναδικό και προσωπικό του κάθε παιδιού. Στα μαθήματα το παιδί θα χρωματίζει την εικόνα του κομματιού με τα χρώματα που του αρέσουν. Η ώρα της ζωγραφικής έρχεται στη μέση του μαθήματος . Αφενός για διάλειμμα και αφετέρου για διευκόλυνση της απομνημόνευσης των κομματιών. Όση ώρα χρωματίζουν την εικόνα παράλληλα τραγουδάμε το κομματάκι. Μέχρι να ολοκληρώσουν την εικόνα το έχουν μάθει απ’έξω.
Πολύ βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι οι επαναλήψεις. Στο κάθε μάθημα επαναλαμβάνονται σχεδόν όλα τα προηγούμενα κομμάτια . Ότι άρεσε πιο πολύ στο παιδί. Η ροή της ύλης είναι περίπου μία σελίδα ανά μάθημα. Δηλαδή σίγουρα ένα κομμάτι ανά μάθημα συν παιχνιδοθεωρία, που προηγείται του κομματιού. Όταν τελειώσει το πρώτο τεύχος έρχεται η ώρα της συναυλίας. Με τις συνεχόμενες επαναλήψεις το ρεπερτόριο είναι έτοιμο. Το βιβλίο συνοδεύεται από καρτέλα με συνοπτικά όλη την ύλη.
Στο τέλος του βιβλίου επισυνάπτονται αυτοκόλλητα.

Ύλη πρώτου βιβλίου:

Κειδί: ΣΟΛ
Νότες: τέσσερις (ΝΤΟ,ΡΕ,ΜΙ, ΦΑ)
Μέτρημα : Σύστημα ORFF
Αξίες: τέταρτο, μισό, ολόκληρο, όγδοα
Παύσεις: τετάρτου, μισού, ολοκλήρου
Αλλοιώσεις: δίεση, ύφεση
Χρωματισμοί: f, p
Απλό σημείο επανάληψης
8ua – – – – – – – – – –
Αποτζιατούρες

ISBN
979-0-801150-78-3

Εκδόσεις
Edition Orpheus - Μάριος Νικολαίδης

Επίπεδο
4 + ετών

Έτος έκδοσης
2017

Σελίδες
68

Διαστάσεις
30x21

Σχετικά προϊόντα