Το "λεξιλόγιο" του jazz πιανίστα

Αθανασιάδης Μάνος
€ 29,80   € 26,80 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Κλίμακες και αρπέζ του αυτοσχεδιασμού

Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε για ένα και μόνο σκοπό!
Για να βοηθήσει όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο τους πιανίστες "κλασικούς" ή "μοντέρνους" στην προσπάθειά τους να ασχοληθούν συστηματικά με αυτό που λέμε "αυτοσχεδιασμός" στο πιάνο.
Έχει γίνει μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί όσο πιο οργανωμένα γίνεται το υλικό που χρησιμοποιούμε σήμερα στην αυτοσχεδιαζόμενη γενικότερα μουσική, και ειδικότερα στην Jazz.
Μέσα απ' όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με το αντικείμενο, και της "διδασκαλικής" μου εμπειρίας, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο που να έχει συγκεντρωμένα, και με ακριβείς πληροφορίες (στην περίπτωσή μας εννοώ δακτυλισμούς) όλο το υλικό (δηλαδή κλίμακες και αρπισμούς), που χρησιμοποιούμε σήμερα στην σύγχρονη μουσική.
Έτσι μετά από παροτρύνσεις μαθητών και φίλων, έκανα αυτή την προσπάθεια και μάζεψα όλα αυτά που έγραφα χειρόγραφα όλα αυτά τα χρόνια.
Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό (αν και αυτό θα το κρίνει ο αναγνώστης μόνος του, σκεπτόμενος ότι οι περισσότερες κλίμακες που αναφέρονται [π.χ. οι blues], δεν είχαν μέχρι σήμερα συγκεκριμένη δακτυλοθεσία, όπως και οι περισσότεροι αρπισμοί).
Θεωρώ ότι είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην εκπαίδευση αυτών που έχουν επιλέξει να εκφραστούν μέσω αυτής της μουσικής.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια μέθοδος αυτοσχεδιασμού καθ' ότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια!
Απλά παραθέτω οργανωμένα αυτά που πιστεύω ότι θέλει να ξέρει όποιος ασχολείται μ' αυτό.
Στο τέλος του βιβλίου, προτείνω, κάποιους τρόπους μελέτης των κλιμάκων και των αρπισμών που αναφέρονται, εφαρμοσμένα στη βασικότερη αρμονική σύνδεση της Jazz: το ΙΙ-V-Ι.

ISBN
W009900069

Εκδόσεις
Φίλιππος Νάκας

Έτος έκδοσης
2012

Σελίδες
100

Διαστάσεις
21x28

Σχετικά προϊόντα