Παιδιά, ελάτε να παίξουμε με τη μουσική!

Σακελλαρίδης Γιώργος
+ CD
€ 16,50   € 14,90 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Το βιβλίο αποτελεί μια βιωματική πρόταση για παιδιά από 3 έως 12 χρονών.

'Εχει ως κύρια «εργαλεία» το παιχνίδι, την κίνηση, τη δραματοποίηση , το τραγούδι, απευθύνεται σε μη μουσικούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους, φοιτητές, γονείς κ. ά.) αλλά και σε ειδικούς της μουσικής. Απευθύνεται σε οποιονδήποτε διαπνέεται από δημιουργικότητα , φαντασία και καινοτόμες ιδέες. Σκοπός του είναι να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη μουσική, να καλλιεργήσει τη μουσικότητα τους και να αναπτύξει τις ψυχοκοινωνικές τους δεξιότητες.

Περιλαμβάνει δημιουργικά ρυθμικά και μουσικά παιχνίδια, προτάσεις προγραμματικής μουσικής για δραματοποίηση και παιδικά τραγούδια για πολύμορφες βιωματικές δραστηριότητες.

Στην ηχογράφηση του CD που συνοδεύει το βιβλίο, συμπράττουν οι Γιώργος Σακελλαρίδης, Δημήτρης Ιωσήφ, Λεωνίδας Σακελλαρίδης, Ελευθερία Ζαράκη οι οποίοι και αποτελούν τη μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Παίζοντας με τη Μουσική», που εδρεύει στη Ρόδο.

Περιεχόμενα:

Εισαγωγή
Παιχνίδια με τις βασικές ρυθμικές κινήσεις
- Παιχνίδι με το "περπάτημα" - Παιχνίδι με το "περπάτημα" και το "τρέξιμο" - Παιχνίδι με το "λίκνισμα" (βαλσάκι) και το "τρέξιμο" - Παιχνίδι με το "χοροπήδημα" και το "περπάτημα" - Παιχνίδι με την "εμβατηριακή" κίνηση ("μαρς") - Παιχνίδι με το "χοροπήδημα" και το "λίκνισμα" - Παιχνίδι με τον "καλπασμό" και το "περπάτημα" - Παιχνίδι με τον συρτό καλαματιανό - Παιχνίδι με το "μαρς" και το "λίκνισμα" - Παιχνίδι με τον συρτό καλαματιανό και το "περπάτημα"
Μουσικές ακροάσεις που καταλήγουν σε μουσικά παιχνίδια
Μαθαίνουμε για τα μουσικά όργανα και παίζουμε μ΄ αυτά
- Ανοργάνωτοι, μη μουσικοί ήχοι - (μέσα μεταφοράς: αεροπλάνο - τρένο) - Ανοργάνωτοι και οργανωμένοι (μουσικοί) ήχοι - (αεροπλάνο, τρένο - βιολί) - Πιάνο - Βιολί - κοντραμπάσο - (έγχορδα όργανα που παίζονται με δοξάρι) - Βιολί - πιάνο - Φλάουτο - πιάνο - Κλασική κιθάρα - βιολί που παίζει παραδοσιακή μουσική - Τρομπέτα - κοντραμπάσο - Ταμπούρο - γκρανκάσα - Ακορντεόν - βιολί
Γνωρίζουμε μουσικά έργα και παίζουμε μ'αυτά
- "Το πέταγμα της μέλισσας" - Η Συμφωνία των παιχνιδιών - "Οι άγριες αρκούδες" - Βακχικός χορός ή χορός του Διονύσου - "Το ενυδρείο", από το Καρναβάλι των ζώων - Χορός καν-καν - Και κάτι από όπερα: "Brindisi" από την Τραβιάτα του Βέρντι! - Ελληνική παραδοσιακή μουσική: "Μες στου Αιγαίου τα νερά" - Ο χορός του δρεπανιού, από την Κύπρο - Παρέλαση με ένα υπέροχο εμβατήριο
Όταν τα παραμύθια και οι ιστορίες συναντούν τη μουσική
- Ο μαθητευόμενος μάγος - Όνειρο θερινής νύχτας - Το καρναβάλι των ζώων - Ο μαγεμένος αυλός - Στρατιωτικό εμβατήριο - "Ύμνος στη χαρά": τελευταίο μέρος από την 9η Συμφωνία - Παιδικές σκηνές - Γουλιέλμος Τέλλος - Ο Καρυοθραύστης - Ο Πέτρος και ο λύκος
Τραγούδια για παιχνίδι, κίνηση, χορό, δραματοποίηση
- "Συννεφάκια, καπελάκια... χορευτές!" - "Λύκε, λύκε, αν είσαι εδώ" - "Όταν το φεγγάρι..." - "Το ψαράκι και η Γκάβη" - "Τι να είναι τα βιβλία;" - "Ο ερωτευμένος ελέφαντας" - "Η σοπράνο Κρεμ Καραμελέ" - "Πάλι βράχηκες, Κωστή;" - "Ψηλά το καπελάκι μου πετώ!" - "Χορέψετε, παιδιά!"

ISBN
978-960-567-104-4

Εκδόσεις
Διάπλαση

Γλώσσα
Ελληνικά

Έτος έκδοσης
2016

Σελίδες
128

Εξώφυλλο
Μαλακό

Διαστάσεις
17Χ24

Σχετικά προϊόντα