Μουσικό κουτί

Νικολάου Μαίρη
€ 17,50   € 15,60 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Μουσικό βοήθημα για παιδιά 3-8 ετών

Το βιβλίο αυτό αρχικά ξεκίνησε να γράφεται με τη λογική μιας μεθόδου κιθάρας για παιδιά προσχολικής ηλικίας και περιέχει συγκεντρωμένο όλο το υλικό εκείνο που χρησιμοποιούσα στους μικρούς μου μαθητές τους πρώτους μήνες της επαφής τους με την κιθάρα.

Στην ερώτηση λοιπόν των γονιών ''Ποιο βιβλίο θα πάρουμε;'' απαντούσα πάντα ότι προς το παρόν χρειάζομαι μόνο ένα τετράδιο μουσικής, όπως -απ? όσο ξέρω- και πολλοί συνάδελφοί μου. Και βέβαια, η απαραίτητη σε όλους μέθοδος κιθάρας, ακολουθούσε έπειτα από μερικούς μήνες, αναλόγως την ηλικία και την πρόοδο του παιδιού. Στη συνέχεια τα τετράδια μουσικής γέμιζαν με χρώματα και χαρούμενα τραγούδια που ζωντάνευαν μπροστά στα μάτια των παιδιών σε μια ''προσπάθειά'' μου να κάνω το μάθημα της μουσικής εμπειρία τέτοια, που θα αφήσει ευχάριστα συναισθήματα, με τα οποία θα συνδέουν την μουσική τα παιδιά για το υπόλοιπο της ζωής τους. Λίγα χρόνια αργότερα, είχα την τύχη και την εμπειρία να διδάξω μουσική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, προσάρμοσα το υλικό αυτό στη σχολική τάξη το οποίο φυσικά εμπλουτίστηκε, και χρησιμοποιήθηκε με πολλές ''ενορχηστρωτικές'' παραλλαγές από διαφορετικές ομάδες οργάνων και φωνών.

Θα ήμουν πολύ χαρούμενη λοιπόν αν εκτός από μέθοδος κιθάρας το ''κουτί'' φαινόταν χρήσιμο σε τμήματα μουσικής προπαιδείας αλλά και σαν βοήθημα σε τάξεις άλλων μουσικών οργάνων. Για το λόγο αυτό, το ''πρώτο μάθημα'' δεν συμπεριλήφθη στο βασικό τμήμα του βιβλίου αλλά στο τέλος σαν συμπλήρωμα. Αυτό, μαζί με τις συμβουλές-κατευθύνσεις, είναι απλώς η πρότασή μου σε σχέση με τη διδασκαλία του βιβλίου, που ελπίζω να φανούν χρήσιμες.

ISBN
979-0-69151-667-6

Εκδόσεις
Παπαγρηγορίου - Νάκας

Γλώσσα
Ελληνικά

Επίπεδο
Για παιδιά

Σελίδες
53

Διαστάσεις
29.5x21

Σχετικά προϊόντα