Ο μαγικός αυλός του Ορφέα

Αλεξιάδης Μηνάς
€ 27,56   € 24,80 Τιμή με έκπτωση
Διαθέσιμο

Δέκα μελετήματα για την όπερα και το μουσικό θέατρο: Ποιητικοί και δραματικοί μύθοι στην πορεία και την εμφάνισή τους στην οπερατική και τη μουσικοθεατρική σκηνή.

Από τα θεωρητικά της όπερας και τη συζήτηση για τους λυρικούς πρωταγωνιστές, στα ιστορικά, με τη μεταρρύθμιση της όπερας από τον Gluck κατά τον 18ο αιώνα και από εκεί στις όπερες και τα μουσικοθεατρικά έργα του Μozart. Στη συνέχεια, τα ιστορικά και θεωρητικά χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής οπερέττας, και παρακάτω, η ανανέωση της όπερας στη Γερμανία κατά τον μεσοπόλεμο.

Οι σχέσεις της ευρωπαϊκής όπερας με τα αφροαμερικάνικα μουσικοθεατρικά ιδιώματα και τα κορυφαία αντίστοιχα έργα. Οι δύο πιο σημαντικές όπερες των Brecht - Weill και αυτές του Alban Berg, βασισμένες σε θεατρικά έργα των Buchner και Wedekind. Στη συνέχεια, ο οπερατικός νεοκλασσικισμός και οι αντιπροσωπευτικές, βασισμένες στην αρχαία ελληνική τραγωδία, όπερες του 20ού αιώνα. Τα ιστορικά, τα θεωρητικά χαρακτηριστικά και η γένεση του μιούζικαλ, το κορυφαίο "West Side Story" και η προέλευσή του από το "Ρωμαίος και Ιουλιέττα" του Σαίξπηρ. Τέλος, οι "Μελοδραματικοί και μουσικο-σκηνικοί κώδικες στον 20ό αιώνα": μια σύνοψη - παρουσίαση των νεότερων και σύγχρονων τάσεων της όπερας και του μουσικού θεάτρου.

ISBN
978-960-0224-481

Εκδόσεις
Παπαζήση

Έτος έκδοσης
2010

Σελίδες
418

Διαστάσεις
21x14

Σχετικά προϊόντα