Η πιο διασκεδαστική μέθοδος μουσικής θεωρίας για παιδιά με 2 βιβλία και 2 μουσικά επιτραπέζια!

Η Μουσικοπολιτεία της κυρίας Σολεδάρ της Θεώνης Μπεντούλη διδάσκεται από το 2009 σε τάξεις δημοτικού, ωδεία, μουσικές σχολές και σε ιδιαίτερα μαθήματα. Το 2014 το βιβλίο εκδόθηκε ανανεωμένο και με επιπλέον το επιτραπέζιο “Το κλειδί της μουσικοπολιτείας”.

Συνοπτική περιγραφή
Η ΝΤΟρα, η ΡΕνα, η ΜΙμίκα, η ΦΑνή, η ΣΟΛεδάρ, η ΛΑρα, και η ΣΙσσυ είναι επτά κυρίες που ζουν στην μουσικοπολιτεία, εργάζονται κι έχουν διάφορες καθημερινές δραστηριότητες. Μαζί τους λοιπόν, ο μαθητής, θα περιηγηθεί στα καταστήματα και στα γραφεία τους, θα γνωρίσει τον πύργο που κατοικούν θα επισκεφθεί τη φάρμα τους, θα έχει την ευκαιρία να συναλλαχθεί με την τράπεζα και να χρησιμοποιήσει τα χρήματά τους, μαθαίνοντας παράλληλα τις έννοιες των φθογγόσημων, του μέτρου, των παύσεων, της στιγμής διαρκείας, των επαναλήψεων και πολλών άλλων, με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο που συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη.

Προχωρώντας στο κλειδί του ΦΑ, θα ανακαλύψει και τους κυρίους της μουσικοπολιτείας, και τον περίφημο κύριο ΦΑφλατά, ενώ στο τέλος θα του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη, εφόσον απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα σωστά.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω και μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια ενός νηπιαγωγού, μουσικοπαιδαγωγού, καθηγητή μουσικής αλλά και ενός γονέα που θέλει να γνωρίσει στο παιδί του τον θαυμαστό κόσμο της μουσικής.

Οι νότες απεικονίζονται με τη μορφή της κούκλας και το παιδί μέσα από μια πληθώρα έξυπνων δραστηριοτήτων παίζει και μαθαίνει μαζί τους ευχάριστα έννοιες και αξίες που διαφορετικά θα ήταν δύσκολα να τις κατανοήσει.

Επιπλέον, ένα πρωτοποριακό υλικό που συμβάλει στην εκμάθηση των εννοιών του βιβλίου είναι το μουσικό επιτραπέζιο παιχνίδι ηλεκτρονικής μορφής, που παρέχεται δωρεάν μαζί με την αγορά του βιβλίου, με το οποίο ο μαθητής θα έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει τις γνώσεις που αποκόμισε. Το επιτραπέζιο στέλνεται ως ηλεκτρονικό αρχείο με όλες τις οδηγίες και στη συνέχεια το εκτυπώνετε σε χαρτί της αρεσκείας σας.

 

Το μουσικό επιτραπέζιο παιχνίδι ηλεκτρονικής μορφής, που παρέχεται δωρεάν: 

 

Το εξώφυλλο του βιβλίου:

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου   – Περισσότερες πληροφορίες

 

Ειδικές τιμές για σχολεία, ωδεία και μουσικές σχολές. Ζητήστε την προσφορά μας

 

 

Και το 2021  ανεβαίνοντας ένα ακόμη σκαλοπάτι «Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ», προσεγγίζει το 2ο έτος της θεωρίας της μουσικής με την έκδοση του 2ου τεύχους.

 

Από αυτά τα κεφάλαια του δεύτερου τεύχους, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν με τρόπο ελκυστικό και παιγνιώδη τις νότες στις βοηθητικές γραμμές από το κλειδί του Φα, νέες μουσικές αξίες ως συμπλήρωμα του πρώτου τεύχους, τη φυσική κλίμακα Ντο μείζονα, τις μείζονες κλίμακες με διέσεις και υφέσεις, τα διαστήματα καθώς και τις κλίμακες στις οποίες ανήκουν.

 

 

Και δώρο από την κυρία Σολεδάρ το επιτραπέζιο με τίτλο “Ταξίδι στη Μουσικοπολιτεία 

Tο μουσικό επιτραπέζιο (ηλεκτρονικό αρχείο) συμβάλλει στην εκμάθηση των εννοιών του βιβλίου το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε σε σύνδεσμο που υπάρχει μέσα στο βιβλίο. 

 

Δείτε τα περιεχόμενα και απόσπασμα του βιβλίου

Top