Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να μάθεις να παίζεις κιθάρα

Σε όποια δεκαετία της ζωής σας και αν βρίσκεστε, ποτέ δεν αργά για να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο. Εάν αυτό που θέλατε πάντα είναι να μάθετε να παίζετε κιθάρα, τότε κάντε το!

Baby steps, καθημερινή εξάσκηση, επιμονή, αισιοδοξία, μελέτη των αδύναμων σημείων σας και είστε έτοιμοι.

Αυτό που έχει σημασία ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα αφιερώσετε στο να μάθετε κιθάρα ή από το αποτέλεσμα που θα έχετε, είναι να χαρείτε την ίδια τη διαδικασία της εκμάθησης γιατί τόσο η μουσική όσο και η πορεία προς την κατάκτησή της, είναι απόλαυση.

Υπομονή, λοιπόν, και καλή διασκέδαση!

 

Προτεινόμενα βιβλία κιθάρας για αρχάριους 

Πώς να παίξετε κιθάρα 1

Πρακτική μέθοδος κιθάρας άνευ διδασκάλου που έχει βοηθήσει χιλιάδες ερασιτέχνες. Για την εκμάθηση είτε με νότες είτε χωρίς, με την απλή χρήση ταμπλατούρας. 

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακομπανιαμέντα για κιθάρα και η πρακτική εφαρμογή τους

Ένας εύκολος τρόπος εκμάθησης κιθάρας που ενδείκνυται για όσους θέλουν να μάθουν πρακτική κιθάρα χωρίς νότες, με τη χρήση μόνο ακομπανιαμέντων. 

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Μαθαίνω τα ακκομπανιαμέντα και παίζω τα πρώτα μου ρεμπέτικα τραγούδια  (95 τραγούδια με στίχους και συγχορδίες)

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

Επιλογές για κιθάρα (βελτιωμένη έκδοση)

Το πρώτο μέρος περιέχει παραδοσιακές και λαϊκές μελωδίες απ’ όλο τον κόσμο ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει όλο το κλασικό ρεπερτόριο. Τα κομμάτια έχουν τοποθετηθεί σε κάθε μέρος με σειρά δυσκολίας. Κατάλληλοι χρωματισμοί ταχύτητας και δυναμικής διανθίζουν όλες τις διασκευές.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

Για τους μικρούς μας φίλους

Ο μαγικός κόσμος της κιθάρας

 

65 τραγούδια – ακουστικό υλικό – συνοδευτική παρτιτούρα δασκάλου – στίχοι

Δείτε περισσότερα

 

 

Προτεινόμενα βιβλία κιθάρας για προχωρημένους

Πώς να παίξετε κιθάρα 2

Πλήρης πρακτική μέθοδος κιθάρας χωρίς δάσκαλο με βασικά στοιχεία θεωρίας και αρμονίας που δίνει άμεσα λύσεις σε όσους θέλουν να μάθουν κιθάρα, χωρίς περιττές ασκήσεις και πλατειασμούς.

Δείτε περισσότερα εδώ

Η ρυθμική κιθάρα στην πράξη 1

Καταγράφονται πάνω από 160 ρυθμοί διαφορετικών μουσικών στυλ, όπως blues, rock, heavy metal, reggae, funk, pop, latin, ελληνικοί ρυθμοί κ.λπ, με 37 προκαταρκτικές ασκήσεις για τους αρχάριους κιθαρίστες και ειδικό παράρτημα που αναλύει τη χρήση των ηλεκτρονικών εφέ στην κιθάρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Η ρυθμική κιθάρα στην πράξη 2

85 ασκήσεις πάνω σε αυθεντικά σμυρναίικα και ρεμπέτικα τραγούδια που ως στόχο έχουν να εξοικειώσουν τον ενδιαφερόμενο με αυτό το μουσικό στυλ, τόσο από πλευράς ρυθμού όσο και της αρμονικής τους συνοδείας. Στο ηχητικό βοήθημα τα παραδείγματα εκτελεί ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Δείτε περισσότερα εδώ

Τεχνικές για τη ρεμπέτικη και λαϊκή κιθάρα

Στο βιβλίο αναλύονται οι ιδιαίτερες τεχνικές της κιθάρας, που χρησιμοποιούνται στην εκτέλεση λαϊκών, δημοτικών και ρεμπέτικων τραγουδιών.

Δείτε περισσότερα εδώ

Μέθοδος κλασικής κιθάρας

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στις βασικές τεχνικές της κλασικής κιθάρας, καθώς και μία πρώτη επαφή του μαθητή με τη μουσική δωματίου. Το τελευταίο μέρος του βιβλίου αποτελείται από γνωστές και εύκολες τεχνικά μελωδίες επεξεργασμένες αντιστικτικά για δυο και τρεις κιθάρες.

Δείτε περισσότερα εδώ

Μέθοδος κιθάρας, βιβλίο 1

Πλήρης μέθοδος κιθάρας που περιέχει τεχνική -σπουδές- και κομμάτια. Η τεχνική αποκτιέται σταδιακά σε σύντομο χρονικό διάστημα με ευχάριστο και ομαλό τρόπο. Το βιβλίο χωρίζεται σε 9 μέρη. Το πρώτο μέρος περιέχει τις νότες και στις 6 χορδές στην πρώτη θέση με μικρές μελωδίες. Το κάθε ένα από τα υπόλοιπα 8 μέρη χωρίζεται σε 3 ενότητες: α) τεχνική, β) 4 σπουδές, γ) 4 κομμάτια.

Δείτε περισσότερα εδώ

Μέθοδος κιθάρας, βιβλίο 2

Το συγκεκριμένο τεύχος χωρίζεται σε 7 μέρη. Το κάθε ένα από τα 6 πρώτα μέρη χωρίζεται σε 3 ενότητες: α) τεχνική, β) 4 σπουδές, γ) 4 κομμάτια. Το έβδομο μέρος περιέχει κλίμακες.

Δείτε περισσότερα εδώ

 

 

Top