Γεμίστε τη νέα σχολική χρονιά με μουσικές και χρώματα!

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και θέλοντας να της δώσουμε λίγο χρώμα παραπάνω, σας παρουσιάζουμε τα μουσικά όργανα που έχουν ως κοινό τους χαρακτηριστικό το χρώμα αλλά επιπλέον παίζονται ομαδικά και μπορούν να συνδυάσουν μουσική και κίνηση. 

Γεμίστε τη μουσική σας αίθουσα (εάν έχετε βέβαια) με χρώματα! Ζητήστε από το/τη διευθυντή/διευθύντρια του σχολείου ή από το σύλλογο γονέων να σας αγοράσουν όσα χρειάζεστε (ή όσα μπορούν). Ζητήστε την προσφορά μας δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας εδώ ή μέσω messenger στη σελίδα μας στο FacebookInstagram

 

Ένα χρώμα μια νότα!  Μια νότα ένα χρώμα! 

Η νότα ντο με κόκκινο, η ρε με πορτοκαλί, μι με κίτρινο, φα με λαχανί, σολ με πράσινο σκούρο, λα με μωβ, σι με φούξια και ντο χαμηλό με κόκκινο. 

 

Δείτε παρακατω τα μουσικά όργανα, τα αλεξίπτωτα, τα μαντήλια και τα κουδουνάκια (όλα με χρώματα), που μπορείτε να βρείτε στο φυσικό μας κατάστημα στην Αθήνα και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.fagottobooks.gr.

 Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε επίσης, 6 χρωματιστές παρτιτούρες παιδικών τραγουδιών, βίντεο με τα μουσικά όργανα που έχουμε παίξει εμείς στο κατάστημα της Αθήνας, έξτρα δωρεάν υλικό για το μάθημα σας με χρωματιστά μουσικά όργανα, και ένα βίντεο με θέμα “Τι χρώμα είναι η μουσική”

 

Μουσικά όργανα και υλικό μουσικοκινητικής με χρώματα

 Χρωματιστά καμπανάκια – Chimes & handbells

 

 C3 – C4 -8 καμπανάκια με αντίστοιχα χρώματα των Boomwhackers -Περιλαμβάνει τσάντα μεταφοράς

Περισσότερα εδώ

Boomwhackers

Από τα πιο δημοφιλή μελωδικά και παιχνιδιάρικα κρουστά μουσικά όργανα σε όλο τον κόσμο!

Πού να τους χρησιμοποιήσω;

  • Πείτε τα κάλαντα με ένα πρωτότυπο μουσικό όργανο
  • Παίξτε μουσική με την παρέα σας
  • Μάθετε τις νότες στα παιδιά σας ευχάριστα και απλά
  • Χρησιμοποιήστε τα στο μάθημα μουσικής
  • Χτυπήστε τα σε οποιαδήποτε επιφάνεια
  • Απολαύστε διάφορα ρυθμικά και μελωδικά παιχνίδια
  • Ιδανικό για team building με την ομάδα σας κ.α. ..

 

 ——

Μεταλλόφωνα

Είναι ιδανικό για να μάθει το παιδί τις νότες και να παίξει το πρώτο του κομμάτι. Μαθαίνει κατ’ αυτό τον τρόπο να αναγνωρίζει τους χαμηλούς και τους ψηλούς ήχους ενώ ενδείκνυται και για ατέλειωτες ώρες αυτοσχεδιασμού!

 

—- 

Καμπάνες

 

Κάθε παιδί μπορεί να κρατήσει μια ή δυο στο χέρι αναλόγως με την κάθε δραστηριότητα. Ιδανικό για παιχνίδια με κίνηση και μουσική.

 

 

Μεταλλικοί ηχητικοί σωλήνες

 

 —

 

Μουσικά φυσερό – Sound Bellows

Τα Sound Bellows είναι ένα νέο εκπαιδευτικό υλικό που θα κάνει το μάθημα της μουσικής ακόμα πιο διασκεδαστικό. Τα παιδιά μπορούν εύκολα να αναγνωρίζουν τις νότες χάρη στην ξεχωριστή χρωματική απόχρωση κάθε μίας αλλά και τη διάρκεια του κάθε ήχου πιέζοντας τες κοφτά ή με παρατεταμένη διάρκεια. Το σετ μεταφέρεται και καθαρίζεται εύκολα.

 

Συνδυάζεται ιδανικά με όλα τα όργανα Orff και ειδικά με τα Boomwhackers μιας και το υλικό αλλά και ο τρόπος διδασκαλίας τους είναι ο ίδιος. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μπορούν πανεύκολα να εναλλάσσουν ηχοχρώματα και τρόπο παιξίματος, από τον κρουστό ρυθμικό ήχο των Boomwhackers στον μελωδικό και διαρκή ήχο των Sound Bellows.

Ξυλόφωνα

Είναι ιδανικά για να μάθουν τα παιδιά τις νότες και να παίξουν το πρώτο τους κομμάτι. Μαθαίνουν έτσι να αναγνωρίζουν τους χαμηλούς και τους ψηλούς ήχους ενώ ενδείκνυνται και για ατέλειωτες ώρες αυτοσχεδιασμού!

 

 Κορδέλες

 

Μαντήλια 

Από πολύ ελαφρύ και ανθεκτικό ύφασμα τα μαντήλια είναι ιδανικά για πολλές διαφορετικές δραστηριότητες: παιχνίδι, δημιουργία, χορό, κίνηση και γενικότερα για την μουσική ή την φυσική αγωγή.

Όλα τα μεγέθη εδώ

 

Αλεξίπτωτα

Ιδανικό για ομαδικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια. 

Ένα ασυνήθιστο μέγεθος αλεξίπτωτου που επιτρέπει ποικιλία παιχνιδιών. Ιδανικό για κινητικά και ρυθμικά παιχνίδια που εμπνέουν το ομαδικό πνεύμα, τη συνεργασία και τον συγχρονισμό.

 Το παιχνίδι με το αλεξίπτωτο:
◦ Αναπτύσσει την αίσθηση του ρυθμού
◦ Ενθαρρύνει τη συνεργασία και την επικοινωνία
◦ Καλλιεργεί την αντιληπτική ικανότητα
◦ Προωθεί την κοινωνική αλληλεπίδραση

Δείτε παιχνίνδια με τα αλεξίπτωτα

5 παιχνίδια με αλεξίπτωτο
Παιχνίδια με αλεξίπτωτα για πολύ μικρά παιδιά

Κουδουνάκια

 

Shaker σε σχήμα αυγού

Λόγω του πρακτικού του σχήματος παίζεται πανεύκολα από μικρούς και μεγάλους χαρίζοντας έναν ιδανικό ρυθμικό ήχο σε όλα τα μουσικά σύνολα.

 

 

Βίντεο

 

Υλικό

Εάν έχετε ένα από τα παραπάνω μελωδικά χρωματιστά όργανα μπορείτε εύκολα να παίξετε το:

Δείτε ακόμα: 

Δωρεάν υλικό για να παίξουμε εύκολα 5 τραγουδάκια με τα Boomwhackers!

Έξτρα Υλικό για τα μουσικά όργανα με χρώματα:
Kάρτες Νότες Χρώματα
Κατέβαστε το αρχείο που δημιουργήσαμε, εκτυπώστε το και έχετε έτοιμες τις κάρτες με τις νότες στα χρώματα των Boomwhackers. Προτείνουμε να τις εκτυπώσετε σε χαρτόνι και να τις πλαστικοποιήσετε για να σας διατηρηθούν. 

—-

Παρακολουθήστε 3 βιντεάκια με θέμα “Τι χρώμα είναι η μουσική

Top