Είσαστε έτοιμοι για το 2ο μάθημα Bucket Drumming!

Γράφει η  Έφη Μακροπούλου 

Γεια σου και πάλι! Σήμερα θα μάθουμε έναν καινούριο ρυθμό, πολύ συνηθισμένο στη ροκ μουσική και πολύ δυναμικό. Έναν super ρυθμό! Για να τον καταφέρεις πρέπει να αποκτήσεις καλή ανεξαρτησία των δύο χεριών γιατί παίζουν διαφορετικό ρυθμό το δεξί και το αριστερό χέρι. Για αυτό και θα τον μάθουμε βήμα-βήμα. Και αν θες να μετατρέψεις τον κουβά σου σε «μουσικό» κουβά δεν έχεις παρά να κόψεις και να κολλήσεις το αυτοκόλλητο που θα βρεις εδώ.

 

Βήμα 1     Ας κάνουμε πρώτα λίγο ζέσταμα. Μπορείς να επαναλάβεις τη δραστηριότητα της προηγούμενης εβδομάδας ή να δεις το βίντεο και να προσπαθήσεις να παίξεις μαζί.

 
Βήμα 2     Τώρα ξεκινάμε με το δεξί χέρι. Παίζεις μόνο στο κέντρο του κουβά (Α) και χτυπάς σταθερά τον παρακάτω ρυθμό:

 

 

Βήμα 3    Μόλις μάθεις να παίζεις άνετα το δεξί χέρι, σειρά έχει το αριστερό. Παίζεις στο στεφάνι του κουβά (Β) τον παρακάτω ρυθμό:

 

 

 

Βήμα 4     Τώρα ήρθε η ώρα να βάλεις και τα δυο χέρια μαζί. Αν χάνεις τον ρυθμό δεν πειράζει, ξαναεπιστρέφεις στα χέρια χωριστά και μετά ξανά μαζί μέχρι να τα καταφέρεις. Και μην ξεχνάς: παίζουμε στην αρχή ΑΡΓΑ και μετά πιο γρήγορα.

 

Βήμα 5     Ας παίξουμε λοιπόν τον ρυθμό που μάθαμε με την ηχογράφηση. Η μουσική σου πρέπει να ακούγεται κάπως έτσι:

 

 

Σου θυμίζει κάποιο γνωστό τραγούδι αυτός ο ρυθμός; Billie Jean του Michael Jackson, Oh pretty woman του Roy Orbison, Another day in paradise του Phil Collins…

 

Καλή διασκέδαση και… keep practising!


 

 

To πρώτο μάθημα Bucket Drumming μπορείτε να βρείτε εδώ

 

 

* Μπορείς να φτιάξεις και αυτοσχέδιες μπαγκέτες. Δες  παρακάτω video για να πάρεις ιδέες.

Tο παραπάνω υλικό αποτελεί μέρος του βιβλίου Bucket Drumming της Έφης Μακροπούλου 
 

Δείτε και άλλες προτεινόμενες δραστηριότητες εδώ

Top