Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2017, Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής

Με ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε φορείς και μουσικούς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής προετοιμάζεται για την 18η επέτειο της Γιορτής της Μουσικής που από τις 21 μέχρι τις 25 Ιουνίου 2017, θα μετατρέψει σε μουσική σκηνή δρόμους, πλατείες, πάρκα, σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, κήπους και ταράτσες, αλλάζοντας τους ρυθμούς των πόλεων μας, με αφορμή την μελωδικότερη γιορτή του χρόνου.

Μέχρι φέτος, χρονιά «ενηλικίωσής» της, η Γιορτή μετρά 3.000 συναυλίες Ελλήνων νέων, ανερχόμενων και επωνύμων μουσικών, ερμηνευτών, σχημάτων, ορχηστρών & χορωδιών, που έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια θεατές σε μια από τις εκατοντάδες συναυλίες, από το Εθνικό Κήπο και το Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας, τα σοκάκια της Ξάνθης έως το Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης στη Πρέβεζα, το θωρηκτό Αβέρωφ, τους κήπους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έως το λιμάνι της Δονούσας.

Πρόκειται για πανευρωπαϊκή, ενδεχομένως και παγκόσμια, πρωτοτυπία, μιας και στην Ελλάδα η διοργάνωση των εκδηλώσεων της Γιορτής της Μουσικής πραγματοποιείται με τη σύμπραξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και χάρη κατά κύριο λόγο σε ιδιώτες πολίτες που σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση μετατρέπονται εκείνες τις ημέρες σε διοργανωτές συναυλιών!

Αποτέλεσμα, μόνο το 2016, παρουσιάστηκαν περισσότεροι από 2.500 μουσικοί. Δηλαδή περίπου 430 διαφορετικά σχήματα, ορχήστρες και χορωδίες, σε 36 πόλεις από 12 περιφέρειες της χώρας, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές και περαστικούς, μιας και οι εκδηλώσεις γίνονται κατά 80% σε δημόσιους και υπαίθριους χώρους και πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Για το 2017, έχοντας στον προγραμματισμό της εκπλήξεις αλλά και έχοντας διευρύνει τις  δραστηριότητές υλοποιώντας ημερίδες και προγράμματα εθνικής και ευρωπαϊκής δικτύωσης  μουσικών και νέων παραγωγών, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής καλεί αφενός μουσικούς και συγκροτήματα και αφετέρου πολιτιστικούς φορείς, εταιρείες που οργανώνουν δράσεις και εκδηλώσεις, συλλόγους, ωδεία και όποιον ενδιαφέρεται να συμβάλει με τη δική του νότα(!), να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 20 Μαΐου 2017, ώστε για 4 μέρες οι πόλεις να αποκτήσουν άλλο ρυθμό *!

* Έως αυτή τι στιγμή, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 30 πόλεις: Άγιο Δημήτριο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Αμαλιάδα, Βέροια, Βόλο, Διδυμότειχο, Δράμα, Δονούσα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμπάκα, Κόρινθο, Κύθηρα, Λάρισα, Λιβαδειά, Λουτράκι, Νάξο, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Ρόδο, Πάτρα, Πρέβεζα, Πύργο, Σαντορίνη, Σέρρες και Σουφλί… και πολλές άλλες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το καλοκαίρι

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες των πόλεων που σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να ενημερωθείτε από τη σελίδα μας στο FB. Το κάλεσμα συμμετοχής για τη Γιορτή της Μουσικής 2017 είναι ανοιχτό έως τις 20 Μαΐου.

1. Κάλεσμα προς διοργανωτές*

Ζείτε με την μουσική; Σας αρέσει να οργανώνετε δράσεις και εκδηλώσεις;
Έχετε κήπο, ταράτσα η πρόσβαση σε πεζοδρομημένο δρόμο;
Είστε παρέα, σύλλογος, ομάδα ανθρώπων ή πολιτιστικός φορέας;
Κάντε τη δική σας μουσική εκδήλωση τη μελωδικότερη μέρα του χρόνου! Δηλώστε συμμετοχή κατεβάζοντας εδώ τη Φόρμα 2017, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και στείλτε μας τις προτάσεις σας στο music@europeanmusicday.gr έως τις 20 Μαΐου 2017
Ιδιώτες ή επιχειρηματίες, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα, σωματεία, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες ή σχολές, Ωδεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, θέατρα, Ξενοδοχεία, Bar (κ.α.)

 2. Κάλεσμα προς Μουσικούς

θέλετε να αλλάξετε τους ρυθμούς των πόλεων; Είστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικοί; Είστε της κλασσικής, της Rock, της παραδοσιακής ή της Hip-Hop Σκηνής (κ.α.); Έχετε ένα συγκροτήματα, μια χορωδία ή μια ορχήστρα; Δηλώστε συμμετοχή κατεβάζοντας εδώ τη Φόρμα 2017, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και στείλτε μας τις προτάσεις σας στο music@europeanmusicday.gr έως τις 20 Μαΐου 2017

Περισσότερες Πληροφορίες


Πηγή

Top