Εργαστήριο «Ένα μουσικό όργανο με ταξιδεύει»

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, 11:00 – 12:00
Για παιδιά 5-8 ετών

Η μουσική και οι εικαστικές τέχνες συναντιούνται, σε ένα ιδιαίτερο, διαδικτυακό εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων.

Τρια μουσικά όργανα, σε αντίστοιχα τρεις διαδικτυακές συναντήσεις: το αρχαιοελληνικό σείστρο, το ινδιάνικο κρόταλο και το αφρικανικό μουσικό τόξο, μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και στον τόπο καταγωγής τους, μας αποκαλύπτουν στοιχεία των πολιτισμών στους οποίους γεννήθηκαν και μας συστήνουν τους κοντινούς συγγενείς τους.

Με απλό, διασκεδαστικό τρόπο και φυσικά υλικά, κάθε παιδί κατασκευάζει τα δικά του μουσικά όργανα και τα διακοσμεί με τα δικά του μοτίβα, αντλώντας τη θεματολογία, την τεχνοτροπία και τα χρώματα από την παραδοσιακή τέχνη κάθε τόπου.

Ένα μοναδικό ταξίδι ξεκινά…

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών με παρουσία ενήλικα και περιλαμβάνει 3 ωριαίες συναντήσεις. Με τον μουσικό, μουσικοπαιδαγωγό Γιάννη Ψαριώτη και την  εικαστικό, αρχ. εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια αντικειμένων Ιωάννα Μπουλούγαρη.

Όλα τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή και τη διακόσμηση του οργάνου, αποστέλλονται στους συμμετέχοντες ταχυδρομικά.

21 Φεβρουαρίου, 7 & 14 Μαρτίου
Κυριακή, 11:00-12:00

Πραγματοποιείται μέσω zoom
Συνολικό κόστος συμμετοχής ανά σύνδεση: 55€
Τελική ημερομηνία εγγραφών: 14/02/21 στις 15:00
Αποστολή κωδικών zoom: Κάθε τελευταία Παρασκευή πριν την ημέρα διεξαγωγής του προγράμματος στις 16:00

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Ιωάννα Μπουλούγαρη

Έχει σπουδάσει Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση & Σχεδιασμό Αντικειμένου στη Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας), αντικείμενο το οποίο ασκεί επαγγελματικά. Έχει σπουδάσει τύμπανα με δάσκαλο τον Ν. Σιδηροκαστρίτη. Γράφει στίχους, ζωγραφίζει και εικονογραφεί .

Γιάννης Ψαριώτης

Έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, κιθάρα, ούτι, κρουστά, φλογέρα και έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου, σύγχρονου χορού και ειδικής αγωγής. Εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε σχολεία πάνω σε ειδικά προγράμματα εκμάθησης μουσικής (μουσικοκινητική αγωγή) και ως μουσικοθεραπευτής. Γράφει μουσική, στίχους και τραγούδια, αλλά και συμμετέχει ως μουσικός σε αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και στις μουσικές παραστάσεις του συγκροτήματός του. Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα.

Πηγή

Top