Σεμινάριο «Η προφορικοφάνεια του ρεμπέτικου»

Σεμινάριο «Η προφορικοφάνεια του ρεμπέτικου» στο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 10:00 π.μ. μέσω της πλατφόρμας TEAMS.

Η πρόσβαση θα είναι δυνατή μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2YsNQ7i.

Κύκλος Ερευνητικών Σεμιναρίων – Σεμινάριο 4ο

Στάθης Gauntlett, Μέλος της Αυστραλιανής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών, Επίτιμος Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Μελβούρνης

Μία πολύ σημαντική στιγμή αύριο για το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σεμινάριο με τίτλο «Η προφορικοφάνεια του ρεμπέτικου». Κεντρικός ομιλητής ο Στάθης Gauntlett. Συντονιστής ο Γιώργος Κοκκώνης. 

Ο ρόλος της προφορικότητας και της γραμματοσύνης στη σύνθεση, εκτέλεση και παράδοση του ρεμπέτικου και οι μορφολογικές (και άλλες) συνέπειές του.

Συμμετέχουν οι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

– Όλγα Σιαπάτη, Οι τροβαδούροι του ρεμπέτικου
– Γιώργος Τσέρτος, Ο Μάρκος Βαμβακάρης στο στούντιο ηχογράφησης
– Γιώργος Ευαγγέλου, Το ρεμπέτικο, ο εξωτισμός και η δισκογραφία

Συντονιστής: Γιώργος Κοκκώνης, Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Ο Στάθης Gauntlett γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουαλία. Σπούδασε στην Οξφόρδη, όπου εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα το ρεμπέτικο. Άνοιξε το πεδίο τψν Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεσπιστήμιο της Μελβούρνης και από το 1998 μέχρι τη συνταξιοδότητση του κατείχε την έδρα Δαρδάλη στο Πανεπιστήμιο La Trobe.

Top