Σεμινάριο Φωνητικής Τεχνικής από την Ειρήνη Κωνσταντινίδη

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 20:00
στο Ωδείο Μουσικής Πράξης (Βερυκίου 33, Κουκάκι). 

Γενική είσοδος: 10 ευρώ Σπουδαστές του Ωδείου: 5 ευρώ

Πληροφορίες /συμμετοχές στην Γραμματεία του Ωδείου, τηλ.210-9213135

Σεμινάριο Φωνητικής Τεχνικής από την Irini Konstantinidi: Vocal Sound – looking inside the larynx – breath support – vocal tract – sound colors

Σε αυτό το σεμινάριο θα «κοιτάξουμε» μέσα στον λάρυγγα και θα ανακαλύψουμε, τί ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της φώνησης.

Αμέσως μετά θα επικεντρωθούμε στην παραγωγή του ήχου που αφορά το τραγούδι και στις ορθές πρακτικές, που είναι χρήσιμο να εδραιωθούν ως μια υγιής «μυϊκή μνήμη» στο σώμα μας και οι οποίες θα εξασφαλίσουν την φωνητική μας υγεία και τεχνική αρτιότητα. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα και ασκήσεις θα γίνει αντιληπτό, ότι η φωνή μπορεί να είναι ομοιογενής και πλούσια σε όλη της την έκταση, αρκεί να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά όλα τα «εργαλεία» της φώνησης, που βρίσκονται στο σώμα μας.

– Αναπνοή και στήριξη:
Θα αναλύσουμε τη λειτουργία της αναπνοής και τη σωστή χρήση της στη διαδικασία του τραγουδιού. Μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις θα κατανοήσουμε τη συνεκτική σχέση μεταξύ των πνευμόνων, της θωρακικής διεύρυνσης, του διαφράγματος και των υπόλοιπων κοιλιακών μυών που συνλειτουργούν και θα ξεκαθαρίσουμε, τί ακριβώς εννοούμε με τον όρο «στήριξη» και πώς αυτή επιτυγχάνεται, ώστε να μας δώσει το μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με τη διάρκεια της αναπνοής μας αλλά και με την ποιότητα της «σωματοποίησης» και του όγκου στον ήχο μας.

– Φωνητική οδός:
Για να υπάρξει ήχος δεν αρκούν μόνο οι φωνητικές χορδές. Εξετάζοντας την ανατομία του λάρυγγα και της ευρύτερης περιοχής, της λεγόμενης «φωνητικής οδού» όπου παράγεται και αντηχεί η φωνή μας, θα δούμε όλα τα επιμέρους στοιχεία που αλληλεπιδρούν για την παραγωγή της φώνησης και θα αντιληφθούμε τους παράγοντες που μας καθιστούν εύκολη ή δύσκολη τη διαδικασία, όταν θέλουμε να επιτύχουμε ομοιογένεια και ελευθερία στον ήχο, τραγουδώντας σε περιοχές της έκτασής μας, που μας προβληματίζουν.

– Τα χρώματα της φωνής:
Η φωνή είναι μοναδική στον κάθε άνθρωπο, όπως ακριβώς και το δαχτυλικό του αποτύπωμα. Η φωνή όμως έχει τη δυνατότητα να εκφέρει πολλαπλά χρώματα και ποιότητες. Αναλύοντας τις κινήσεις και θέσεις των οργάνων, που επηρεάζουν και καθορίζουν τα διαφορετικά χρώματα που μπορούμε να παράξουμε με τη φωνή μας, θα κατορθώσουμε αμέσως να διευρύνουμε την παλέτα των φωνητικών μας δυνατοτήτων και των εκφραστικών μας μέσων.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Image may contain: text

Top