Έκθεση προς τιμήν του συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη

Έκθεση: Μανώλης Καλομοίρης: 60 χρόνια μετά
 
Από 12 Δεκεμβρίου 2022 στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
 
Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 60 χρόνων από τον θάνατο του Μανώλη Καλομοίρη και την πρόσφατη απόκτηση του αρχείου του, συμμετέχει στη σειρά των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής | Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής / Friends of Music Society προς τιμήν του συνθέτη, με έκθεση για τη ζωή και την πολυσχιδή δράση του.
 
Εμβληματική μορφή και πρωτεργάτης της ελληνικής εθνικής μουσικής σχολής, ο Μανώλης Καλομοίρης (Σμύρνη 1883 – Αθήνα 1962) καθόρισε με τη δράση του σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση της μουσικής ζωής και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.
 
Μέσα από παρτιτούρες, αλληλογραφία, κείμενα, προγράμματα συναυλιών, φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα και άλλα μοναδικά τεκμήρια που περιλαμβάνει το ιδιαίτερης ιστορικής αξίας αρχείο του, σκιαγραφείται το πρόσωπό του και η εποχή του.
 
Σχεδιασμός, επιστημονική επιμέλεια: Μυρτώ Οικονομίδου | Myrto Economides, μουσικολόγος, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
 
ΔΕ, ΤΡ, ΠΕ, ΠΑ 10:00-16:45
ΤΕ 10:00-19:00
 
Χώρος υποδοχής και εξυπηρέτησης αναγνωστών της
Μουσικής Βιβλιοθήκης στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Top