Υποτροφία για έρευνα στη Μουσική από το ίδρυμα Schwarz

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 30 Απριλίου 2021

Η Υποτροφία Schwarz για Έρευνα στη Μουσική επιδιώκει να στηρίξει την έρευνα που επικεντρώνεται στις πολιτιστικές μουσικές αλληλεπιδράσεις στο μεσογειακό κόσμο. Η υποτροφία στοχεύει στην προώθηση της μελέτης των αλληλεπιδράσεων μεταξύ του δυτικοευρωπαϊκού, βυζαντινού, ισλαμικού και εβραϊκού πολιτισμού από τη μεσαιωνική έως τη σύγχρονη περίοδο.

Aίτηση μπορούν να υποβάλλουν: Επαγγελματίες μουσικοί ή ερευνητές που είτε είναι υποψήφιοι διδάκτορες είτε απέκτησαν διδακτορικό τίτλο σπουδών τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πεδία Έρευνας: Μουσική Σύνθεση, Μουσική Διεύθυνση, Ιστορία της Μουσικής, Μουσικολογία και όλα τα συναφή αντικείμενα. Οι υπότροφοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν πρωτότυπη έρευνα σε θέμα που σχετίζεται με τις συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης

Όροι: Υποτροφία ύψους $11.500 συν διαμονή (εφόσον χρειάζεται) και διατροφή. Οι υπότροφοι οφείλουν να παραμείνουν στη Σχολή για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Μαΐου οπότε και καταθέτουν γραπτή αναφορά πεπραγμένων. Αντίγραφα όλων των δημοσιεύσεων που θα προκύψουν από την έρευνα που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της υποτροφίας πρέπει να κατατεθούν στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη. Οι υπότροφοι θα πρέπει να συμμετάσχουν ενεργά στην ακαδημαϊκή ζωή της Σχολής.

Υποβολή Αίτησης: Καταθέστε ηλεκτρονικά την αίτησή σας για την «Υποτροφία Schwarz για Έρευνα στη Μουσική στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη». Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει βιογραφικό σημείωμα, περιγραφή της προτεινόμενης έρευνας (έως 750 λέξεις), καθώς και τρεις συστατικές επιστολές που θα κατατεθούν ηλεκτρονικά. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλλουν αντίγραφα αναλυτικής βαθμολογίας και πτυχίων ηλεκτρονικά (γίνονται δεκτά και σκαναρισμένα αντίγραφα).

Για την ηλεκτρονική αίτηση πατήστε εδώ: https://ascsa.submittable.com/submit/189405/schwarz-fellowship-at-the-gennadius-library-for-research-on-music

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιουνίου.

Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Γενάδειος Βιβλιοθήκη, Πηγή

Top