Οι εκδηλώσεις του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ από σήμερα και μετά

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

 

Συναυλίες, ημερίδες, συνέδρια και forum μέχρι τον Αύγουστο του 2022

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του (1991-2021) µε πλήθος εκδηλώσεων όπως ηµερίδες, συνέδρια, forum και συναυλίες. Το τμήμα παρουσιάζει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό την επιστημονική και καλλιτεχνική του δραστηριότητα αλλά και την προσφορά του στην πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου σε διαφορετικά πεδία που εκτείνονται από την αρχαία ελληνική μουσική έως και την σύγχρονη διαδραστική μουσική.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

Σύνολο Ηλεκτρονικής Μουσικής ΠΜΣ | 7/7/21: Συναυλία μεταπτυχιακών φοιτητών στο Αστεροσκοπείο, Λόφος των Νυμφών (ΠΜΣ: Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες πρακτικές) | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της συναυλίας εδώ.

Την Τετάρτη, 7/7, είκοσι φοιτητές του προπτυχιακού και του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Παν. Αθηνών (Μουσικής Τεχνολογίας και Σύγχρονες Πρακτικές), παρουσιάζουμε συνθέσεις μας ηλεκτρονικής μουσικής, στο Αστεροσκοπείο Αθηνών – Λόφο Νυμφών (Θησείο), από τις 20:30.
Είσοδος 5 ευρώ για τους μη φοιτητές συν παρατήρηση πλανητών από το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου.
 

THEO.MEMO.DOC(Απομνηµονεύματα του Κολοκοτρώνη: διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ) (8-30/7/21). Παλαιό Πανεπιστήµιο, αύλειος χώρος (Ερευνητικό έργο ΕΛΙΔΕΚ)

 

Θερινό Σχολείο ”Music Programming in Python”, (8-18 /7/2021). (Dr. Daniel Brown). Eργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας

 

Επιστηµονική Ηµερίδα µε θέµα (3-5/9/21): “Acoustic instruction of the singing voice through ASMA platform” (EΛΙΔΕΚ) σε συνεργασία του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας/ ΕΚΠΑ µε το Δήµο Λευκάδας

 

Transmissions I (9/9/21): Συναυλία μεταξύ των φοιτητών του ΤΜΣ ΕΚΠΑ και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του OSKO µε χρήση Νetworking (µε τη στήριξη της πρεσβείας τη Νορβηγίας και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών) – Λόφος Νυμφών (live streaming)

 

Transmission II (21/9/21): Συναυλία µε χρήση Νetworking, Φεστιβάλ Ultima, Όπερα του Όσλο, Nορβηγία ( live streaming)

 

Aφιέρωµα στον Astor Piazzolla για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του (22/10/21) . Συνεργασία του ΕΚΠΑ µε το Δήμο Αθηναίων και το Μικρό Παρίσι στην Αθήνα

 

Forum Nέων Επιστηµόνων ΙΙ (5/11/21): Eργαστήριο Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας LabMAT. Πολυμεσική έκθεση του Εργαστηρίου Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας

Επιστημονική ημερίδα (30/10/2021): “Intercommunal musical Geographies of late ottoman Instanbul” (EΛΙΔΕΚ), Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας και Πολιτιστικής Ανθρωπολογίας

Επετειακό συνέδριο για τα 30 Χρόνια του ΤΜΣ (25-27/11/21): Ομιλίες για την προσφορά του τμήματος στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου µε τη συμμετοχή µελών ΔΕΠ, επιτίμων διδακτόρων, ομοτίμων καθηγητών, αφυπηρετησάντων καθηγητών και διακεκριμένων αποφοίτων και διδακτόρων του Τμήματος.
Συναυλίες συνόλων, workshop.
Παρουσίαση του Επετειακού Ψηφιακού Λευκώματος.
Προβολή ταινίας µε τις δραστηριότητες του Τμήματος 1991-2021

Όγδοο Μουσικολογικό και Ψαλτικό Συνέδριο (Δεκέμβρης 2021). Εργαστήριο Βυζαντινής Μουσικολογίας σε συνεργασία µε το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Επιστημονικό Συμπόσιο για τον Aνέστη Λογοθέτη για τα 100 Χρόνια από τη γέννηση του (7-8 Δεκέμβρη 2021): Συμπόσιο και συναυλία µε τη συμμετοχή της ΑΣΟΝ και της Εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής µε τη στήριξη τη Αυστριακής Πρεσβείας.

Επιστημονική Hµερίδα (10/12/ 21) για τα 50 χρόνια από το θάνατο του I. Stravinski, Τομέας Ιστορικής και Συστηματικής Μουσικoλογίας

Eπιστηµονική ημερίδα (Μάρτης 2022): «Το ιστορικό θεατρικό ντοκιμαντέρ µε διαδραστικά ψηφιακά μέσα» (ΕΛΙΔΕΚ). Συνεργασία Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Εορτασμός 1821-2021)

Διεθνές Επετειακό Συνέδριο για τα 100 Χρόνια από τη Γέννηση του Ιάννη Ξενάκη (24-29/5/2022)

Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας 2022 (22-26/8/22): «Η μουσική διαμέσου των συνόρων» (IMS 2022) στη διεύθυνση: www.ims2022.org.

Πηγή

Top