Ο Seu Jorge παρουσιάζει το “The Life Aquatic” με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Seu Jorge – The Life Aquatic. Ένα αφιέρωμα στον David Bowie
Κυριακή 17 Ιουνίου, 22.00, Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Είσοδος ελεύθερη
SNFestival by Stavros Niarchos Foundation
17-24 Ιουνίου, στο ΚΠΙΣΝ
Αναλυτικό πρόγραμμα www.SNFestival.org
Όλες οι εκδηλώσεις του SNFestival είναι ανοιχτές και δωρεάν για όλους, σε διοργάνωση και με την αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Βραζιλιάνος τραγουδοποιός και τραγουδιστής της samba, rock, soul και funk μουσικής σκηνής, Seu Jorge, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζουν το The Life Aquatic – ένα αφιέρωμα στον David Bowie.

Στη σκηνή στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα ακουστούν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Bowie στα πορτογαλικά, όπως αυτές ακούστηκαν στην ταινία του Wes Andesron, The Life Aquatic of Steve Zissou, το 2004, ενώ θα αναδημιουργηθεί και το σκηνικό της ταινίας.

Ο Seu Jorge είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους μουσικούς, αλλά και ηθοποιούς της Βραζιλίας. Κέρδισε αρκετή δημοσιότητα μέσα από την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο, ως ηθοποιός και συνθέτης soundtrack, έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερα από δέκα φιλμ. Ωστόσο, απέκτησε διεθνή φήμη από την ταινία A Life Aquatic. Μέσα από τον ρόλο του Pelé dos Santos -ενός ναυτικού που λατρεύει το τραγούδι-, ο Seu Jorge τραγούδησε στα πορτογαλικά πολλά κομμάτια του David Bowie μόνο με μια ακουστική κιθάρα.

Ο ίδιος ο Bowie είχε δηλώσει για τη διασκευή των τραγουδιών του: «Αν ο Seu Jorge δεν είχε ηχογραφήσει τα τραγούδια μου στα πορτογαλικά, δεν θα είχα ακούσει ποτέ αυτό το νέο επίπεδο ομορφιάς με το οποίο τα έχει εμποτίσει».

Γέννημα-θρέμμα Βραζιλιάνος -σε μια περιοχή κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο-, ο Seu Jorge άφησε το σπίτι του σε ηλικία 19 ετών και έμεινε άστεγος για μερικά χρόνια, μέχρι που ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με το θέατρο. Ανακαλύφθηκε από τον σπουδαίο κλαρινετίστα Paulo Moura, πήγε στην οντισιόν για ένα μιούζικαλ και από τότε η ζωή του άλλαξε εντελώς.

Τα εκλεκτικά ενδιαφέροντά του για τη μουσική μπορούν να εντοπιστούν σε ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών που έχει διασκευάσει, πέρα από τον Bowie: “Το Don’ t” των Leiber και Stoller (ηχογραφημένο από τον Elvis Presley), το “Rock With You” του Michael Jackson, το “Chatterton’ του Serge Gainsburg και αρκετά ακόμη.

Συντελεστές:
Seu Jorge
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Top