Σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο ΚΕΜΦΑ 2019-2020

Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε Πέμπτη, με απαρχή την 19η Σεπτεμβρίου 2019.


Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», Ευριπίδου 18

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

 Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με περισσότερο πάθος, γνώση και πείρα. 21 χρόνια Εργαστήρι Πολυφωνίας! Από το 1999 μέχρι σήμερα. με εκατοντάδες συνταξδιώτες όλα αυτά τα χρόνια. Στο Εργαστήρι που αποτέλεσε την απαρχή εξαίσιων ταξιδιών, συλλογικών και προσωπικών.

Σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού με τον κυρατζή του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρο Λαμπρίδη και την πρωτεργάτρια του πολυφωνικού συνόλου “Χαονία” Αλίκη Γκανά. Εκμάθηση με ιδιαίτερη εστίαση στο ύφος κάθε περιοχής, κάθε χωριού, κάθε γενιάς και φύλου στο τραγούδι. Με βάση την εικοσάχρονη, επιτόπια έρευνα του Πολυφωνικού Καραβανιού. Βασισμένοι – και αξιοποιώντας στα σεμινάρια – το εξαίρετο Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού – με την ακρόαση και θέαση κάθε τραγουδιού σε πλήθος παραλλαγών κι ερμηνειών.

Με σεβασμό σε όσους μας φίλεψαν τον ανεκτίμητο θησαυρό της ηπειρώτικης πολυφωνίας, όσους κοινώνησαν μέσα από τα τραγούδια την αλήθεια της ζωής και της ψυχής τους, αποφασισμένοι να κοινωνούμε ό,τι μας παραδόθηκε, μυώντας νέους συνταξδιώτες στο υπέροχο, μεγάλο ταξιδι των φωνών. Προσκαλώντας όχι μόνο στα σεμινάρια αλλά και σε κοινά ταξίδια στα χωριά της ηπειρώτικης πολυφωνίας, μέσα από τα εποχιακά Πολυφωνικά Καραβάνια. Στήνοντας μαζί και θεματικές παρουσιάσεις κάθε περιοχής και των τραγουδιών της.

17:00 – 18:15 Τμήμα αρχαρίων
18:15 – 19:00 Τμήμα προχωρημένων

Ένα υποσχετικό ταξίδι ξεκινάει. Τι λέτε, συνταξιδεύουμε?

Πηγή, facebook event

Top