Ρένα Κυριακού | 100 χρόνια από τη γέννησή της

3 Νοεμβρίου 2017 | 18:00 | Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

 

Για πρώτη φορά αφιέρωμα στη Ρένα Κυριακού από τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 3 Νοεμβρίου 2017, ώρα 6.00 μ.μ. με τη σύμπραξη σπουδαίων ερευνητών και ερμηνευτών:

Καίτη Ρωμανού
Ιωάννης Φούλιας
Νίκος Χριστοδούλου
Δόμνα Ευνουχίδου
Βαλέριος Ισμαγκίλοφ
Θεοδώρα Μπάκα
Χρύσα Μαλιαμάνη.

Γιατί να πάω στο αφιέρωμα για τη Ρένα Κυριακού; Η Ρένα Κυριακού (1917-1994) υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Παιδί-θαύμα, διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα, συνθέτρια και παιδαγωγός. Ως πιανίστα και συνθέτρια πρωταγωνίστησε σταθερά για πέντε δεκαετίες (1925-1975) στη διεθνή μουσική σκηνή. Με τις πολυάριθμες και πρωτοπόρες ηχογραφήσεις της ανέδειξε το πιανιστικό έργο συχνά παραγκωνισμένων συνθετών, μένοντας στη συνείδηση του μουσικόφιλου κοινού ως η ιδεωδέστερη ερμηνεύτρια των Mendelssohn, Chabrier, Soler, Field, Albeniz, Granados, Dussek κ.ά.

Το αφιέρωμα στοχεύει να σκιαγραφήσει την πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα της Κυριακού, να προσδιορίσει την ιστορική συνεισφορά της στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και να προβάλλει τη σημασία του συνθετικού της έργου στο σύγχρονο μουσικό κοινό.

Είσοδος Ελεύθερη

Top