Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ από την ARTWORKS

Με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ξεκίνησε χθες η δράση της ARTWORKS. Πρόκειται για έναν νέο οργανισμό που έχει σχεδιαστεί με στόχο να αξιοποιήσει βέλτιστες πρακτικές που υλοποιούνται στο εξωτερικό προς όφελος των νέων καλλιτεχνών της Ελλάδας. 

Ο νεοσύστατος οργανισμός θα προσφέρει οικονομική στήριξη σε καλλιτέχνες, ηλικίας 25 έως 35 ετών, ενθαρρύνοντας, παράλληλα, την επαγγελματική τους εξέλιξη και πορεία.

Το εγχείρημα εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» και έρχεται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της νέας γενιάς στην Ελλάδα και την ενθάρρυνση της διαρκούς εξέλιξής της, μέσω της δημιουργίας ευκαιριών για κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων.

Το πρώτο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών (SNF Artist Fellowship Program) της ARTWORKS πρόκειται να ενισχύσει 60 καλλιτέχνες, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, που δραστηριοποιούνται στα πεδία των εικαστικών τεχνών και της κινούμενης εικόνας. 

Κάθε καλλιτέχνης θα λάβει το ποσό των 6.000 ευρώ και παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε σεμινάρια, workshops και masterclasses από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, με σκοπό την ανάπτυξη επιπρόσθετων δεξιοτήτων και την ανταλλαγή απόψεων.

Σε βάθος χρόνου, η ARTWORKS επιδιώκει να οικοδομήσει ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά και μετά το πέρας της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα. Επίσης, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασιών με άλλα ιδρύματα και φορείς της πολιτιστικής κοινότητας, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν νέες ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες, ώστε να διευρύνουν την καλλιτεχνική τους δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος θα ξεκινήσουν στις 5 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιανουαρίου 2018. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ARTWORKS και το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών δείτε εδώ.

Πηγή

Top