Έτοιμα τα πρακτικά του συνεδρίου της ΕΕΜΕ

Τα Πρακτικά του 9ου Συνεδρίου της ΕΕΜΕ παρουσιάζονται σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση έχει σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί, αλλά νέες κρίσεις έχουν κάνει σε παγκόσμιο επίπεδο την εμφάνισή τους. Έναν περίπου χρόνο μετά το Συνέδριο ο κόσμος μας δεν δείχνει να είναι πιο ειρηνικός, πιο δίκαιος, πιο ασφαλής. Τα κείμενα των Πρακτικών συνδέουν τους προβληματισμούς μας με αυτούς της παγκόσμιας εκπαιδευτικής και μουσικής κοινότητας, διευρύνουν τον όρο «μουσική παιδεία», αναζητούν τρόπους ουσιαστικής επικοινωνίας, αναδεικνύουν καλές πρακτικές που οι εκπαιδευτικοί μας εφαρμόζουν, φωτίζουν τη σημασία της μουσικής παιδείας για την υπέρβαση αδιεξόδων και ανισοτήτων.

Τα Πρακτικά σας προσκαλούν να τα μελετήσετε, να προβληματιστείτε, να πάρετε ιδέες και ίσως να τις εφαρμόσετε σε όποιο πλαίσιο δραστηριοποιείστε. Γιατί η μουσική μάς επιτρέπει ακόμα να ονειρευόμαστε έναν κόσμο με μελωδία και ρυθμό, έναν κόσμο που θα μας αγκαλιάζει ανεξάρτητα από την ηλικία, την φυλή, τις προτιμήσεις μας, και ο οποίος θα είναι σίγουρα καλύτερος.

Από τον πρόλογο των επιμελητών της έκδοσης των Πρακτικών Θ. Ράπτη & Ε. Περακάκη.
 

Η ΕΕΜΕ ευχαριστεί πολύ τους Χάρη Ράπτη και Ελισσάβετ Περακάκη για την επιμέλεια των Πρακτικών, καθώς και την ακούραστη Δήμητρα Κόνιαρη για τη σελιδοποίηση. Επιπλέον, τις/τους συγγραφείς, και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής για την κρίση των κειμένων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους κεντρικούς ομιλητές του συνεδρίου Ολυμπία Αγαλιανού, Randall Everett Allsup, Estelle R. Jorgensen, Thomas Regelski που μας εμπιστεύτηκαν τα εξαιρετικά τους κείμενα. 

 

Τα πρακτικά του συνεδρίου μπορείτε να τα διαβάσετε και να τα κατεβάσετε από εδώ:

pdfΗ Μουσική Εκπαίδευση σε έναν κόσμο που αλλάζει: Ταυτότητες, Αξίες, Εμπειρίες. Πρακτικά του 9ου Συνεδρίου της Ε.Ε.Μ.Ε.

Top