«Τα πολυφωνικά στο Άνω Πωγώνι»

«Άνοιξη της πολυφωνίας»
«Τα πολυφωνικά στο Άνω Πωγώνι» με το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» και το Εργαστήρι Πολυφωνίας του Κ.Ε.Μ.Φ.Α.

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 στις 8 μ.μ. – 10 μ.μ
Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”
Ευριπίδου 18 & Αιόλου, 3ος όροφος
Είσοδος ελεύθερη 

Ανήμερα στην Εαρινή Ισημερία, το Εργαστήρι Πολυφωνίας του ΚΕΜΦΑ γιορτάζει την Άνοιξη της Πολυφωνίας!
Γιορτάζει τα είκοσι χρόνια του Εργαστηρίου με μια γενναιόδωρη βραδιά πολυφωνίας.

Μια βραδιά αφιερωμένη στα πολυφωνικά τραγούδια του Άνω Πωγωνίου.
– Με το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» και το «Πολύφωνο» (σύνολο του Εργαστηρίου Πολυφωνίας) σε τραγούδια από τα χωριά Δολό, Πωγωνιανή, Πολύτσανη και Χλωμό Άνω Πωγωνίου.
– Με προβολή video και ακρόαση ηχογραφήσεων από τις επιτόπιες καταγραφές και τη δράση του Πολυφωνικού Καραβανιού στο Άνω Πωγώνι
– Με παρουσίαση «Το Πολυφωνικό Καραβάνι στο Πωγώνι – 2 ή 3 πράγματα που ξέρω για αυτό» του κυρατζή του Καραβανιού Αλέξανδρου Λαμπρίδη.
– Με δύο κλαρίνα να πλαισιώνουν το χορό μας στο τέλος της γιορτής, τον Χριστόδουλο Παπαστάθη και τον Δημήτρη Σπηλιόπουλο.

Πρόκειται για συνέχεια στον κύκλο των θεματικών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου. Πριν δύο χρόνια, και πάλι στην Εαρινή Ισημερία, είχε διοργανωθεί εκδήλωση για το πολυφωνικό τραγούδι στην Άνω Δερόπολη, τώρα εστιάζουμε στο Άνω Πωγώνι, περιοχή με ιδιαίτερα πλούσια και ζώσα πολυφωνική παράδοση. Ταξιδεύουμε με μέλος, λόγο και εικόνες σε μια περιοχή που αποτελεί αέναη επιστροφή για το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι που φέτος γιορτάζει και αυτό τα είκοσι χρόνια του. Είκοσι χρόνια που έχουν μεγάλη συμβολή στην άνοιξη που γνωρίζει το πολυφωνικό τραγούδι στις πόλεις, μια νέα άνοιξη της πολυφωνίας.

Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”
Ευριπίδου 18 & Αιόλου, 3ος όροφος
Τηλ.: 210-3231164
E-mail: filoi.laikon.organon@gmail.com
#ΚΕΜΦΑ, #kemanogianakis, #Χαονία

 
Top