Online εκδήλωση: Ιστορίες μικρών και μεγάλων. Μοιραζόμαστε μουσική, εμπειρίες και ιδέες!

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, 18:00-19:30
 
Πέντε νέοι/νέες, μαθητές και μαθήτριες από το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, εκπρόσωποι του Young Leaders Program που υλοποιεί ο οργανισμός, συναντιούνται online και μοιράζονται τις μουσικές τους εμπειρίες. Τα παιδιά συνομιλούν με εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, μέλη μεταναστευτικών κοινοτήτων και πολιτιστικών σχημάτων από το Αφγανιστάν, το Κονγκό, τη Νιγηρία και τη Συρία, για την έννοια της κοινότητας, τη σημασία των τεχνών και τη δύναμη της μουσική να μας φέρνει πιο κοντά.
 
Η δράση είναι μια κοινή προσπάθεια των οργανώσεων: Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, El Sistema Greece, Greenpeace και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MSF Urban Spaces, μία διεθνής πρωτοβουλία κινητοποίησης ομάδων και οργανώσεων βάσης η οποία ξεκίνησε από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και έχει ως στόχο να συνδέσει πολίτες από όλον τον κόσμο σε δράσεις αλληλεγγύης.
 
Στη συζήτηση συμμετέχουν:
Young Leaders Program – El Sistema Greece El Sistema Greece
Σεβαστή Ματσακίδου – El Sistema Greece
Άντλα Σασάτη – Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών
Μιχάλης Αφολάνιο – Νιγηριανή Κοινότητα/ Anasa Cultural Center
Μοχτάρ Ρεζάι – Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων
Jean Didier Totow – Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων/ Κοινότητα του Κονγκο
Μαρία Ειρηνη Σάκεϊ – Vana Ba Africa/ Ubuntu Drum & Dance Group/ PGGroup
Αϊμαν Σλίμπι – Στέγη Σύρων Ελλάδας.
 
Συντονίζει η Βίκυ Αντωνοπούλου, Εθελόντρια MSF Urban Spaces
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Για την εγγραφή σας ακολουθείστε τον σύνδεσμο: us02web.zoom.us και θα σας σταλεί επιβεβαιωτικό e-mail.
 
Πηγή, facebook event
Top