Οι κάρτες που βοηθούν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων λογικής σκέψης

Οι εικόνες αυτές είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να αναπτύξουν τα παιδιά τις εκφραστικές και γλωσσικές τους δεξιότητες καθώς και το λεξιλόγιο τους, περιγράφοντας  εμπειρίες με τις οποίες είναι εξοικειωμένα.

Κατάλληλο για παιδιά 3 +

To παιχνίδι με τις μαγνητικές κάρτες θα βοηθήσει τις σκέψεις του παιδιού να έχουν ειρμό και αιτιολόγηση, θα ενισχύσει τον αφηρημένο του λόγο και θα βοηθήσει στην επαγωγική επίλυση προβλημάτων και στη δημιουργία υποθέσεων.

Ανακατεύουμε τις κάρτες και ζητάμε από το παιδί να τις βάλει σε μια σειρά που να περιγράφει την ημέρα του. Στη συνέχεια ζητάμε να μας περιγράψει κάθε κάρτα ξεχωριστά με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί. Το παροτρύνουμε να περιγράψει τα αντικείμενα που βλέπει (π.χ. πατίνι, μπάλα, κασετίνα, τρομπέτα) και να προσδιορίσει πώς μοιάζουν ή διαφέρουν μεταξύ τους (π.χ. περιγράφοντας το σχήμα, το χρώμα, αν είναι μικρό ή μεγάλο, μαλακό ή σκληρό κ.λπ.). Μπορούμε επίσης να του ζητήσουμε να αναγνωρίσει τις διαφορές ανάμεσα σε 2 ή περισσότερες κάρτες,  να μας περιγράψει τις δικές του εμπειρίες (π.χ. το πρωινό που τρώει, τις αγαπημένες πυτζάμες κ.λπ.), να μας δώσει ένα ακόμη παράδειγμα μιας κατηγορίας (π.χ. ένα μουσικό όργανο).

Μαγνητικές κάρτες – Η ημέρα ενός παιδιού

Δωρεάν έξοδα αποστολής

Μπορείτε αν θέλετε να συνδυάσετε τις μαγνητικές κάρτες με ένα μαγνητικό πίνακα.

Μαγνητικός πίνακας 40 x 28

Μαγνητικός πίνακας 56 x 40

Top