Πάμε μια βόλτα στο μουσικό ζωολογικό μας κήπο

Κρουστά και πνευστά μουσικά όργανα με ήχους ζώων

Κάντε δώρο στα παιδιά το πρώτο τους μουσικό όργανο και διασκεδάστε μαζί τους. Tα παιδιά μαθαίνουν τους ήχους των ζώων και τους αναπαράγουν «τρίβοντας» ή φυσώντας. Κατ’ αυτό τον τρόπο πειραματίζονται και αποκτούν γνώση των συγκεκριμένων ήχων.

Μερικές ιδέες:

Μπορείτε να μάθετε τα παιδιά να ακούν με προσοχή. Κρυφτείτε κάπου που το παιδί δεν μπορεί να σας δει και τρίψτε ή φυσήξτε το ζωάκι. Ζητείστε από το παιδί να σας δείξει ή να σας πει από που προήλθε ο ήχος και τι ήχος ήταν αυτός που άκουσε.

Μάθετε στο παιδί το σιγανά και το δυνατά. Δείξτε του πως μπορεί να το κάνει με τα ζωάκια και κατόπιν ζητήστε του να σας μιμηθεί.

Μπορείτε να φυσάτε το ζωάκι ή να το ξύνετε και να ζητήσετε από το παιδί να κινηθεί αναλόγως με τον ρυθμό που παράγετε.

Ζητήστε από το παιδί να μιμηθεί τους ήχους των ζώων και να βρει για παράδειγμα ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του ήχου που παράγει ο ελέφαντας και του ήχου που παράγει το πουλάκι λαλίτσα.

Διαβάστε ένα παραμύθι που να περιέχει ζώα και ζητήστε από τα παιδιά να παίξουν το συγκεκριμένο μουσικό ζωάκι, όταν στην αφήγηση αναφέρεται το όνομα του ζώου.

Ζητήστε από το παιδί να προσπαθήσει να πει το αγαπημένο του τραγούδι και να το συνοδέψει με το μουσικό ζωάκι.

Όσο εσείς παίζετε το μουσικό ζωάκι το παιδί πρέπει να κινείται ελεύθερα στον χώρο, όταν σταματάτε ξαφνικά πρέπει να μένει ακίνητο.

Χωρίστε τα παιδιά σε δυάδες. Στην κάθε δυάδα το ένα παιδί θα έχει ένα μουσικό όργανο-ζωάκι ενώ το άλλο θα έχει κλειστά τα μάτια και θα προσπαθεί να εντοπίσει και να ακολουθήσει τον ήχο που παράγει το ταίρι του. Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να έχει διαφορετικό μουσικό-όργανο ζωάκι π.χ. το ένα ζευγάρι θα έχει έναν βάτραχο, το άλλο μια λαλίτσα, ένα άλλο έναν ελέφαντα κ.ο.κ.

 

Λίστα με όλα τα Κρουστά και πνευστά μουσικά όργανα με ήχους ζώων

 

 

Βάτραχος

Δείτε περισσότερα βατραχάκια εδώ

 

Λαλίτσες

Δείτε όλες τις λαλίτσες εδώ 

Δείτε ακόμα τους γρύλους, τις κουκουβάγιες, τον κροκόδειλο, τους ελέφαντες και τα δελφίνια.

Top