Η μουσικότητα του σώματος – εργαστήριο με τους Julianna Bloodgood & Rafal Habel

11, 12, 13 Ιανουαρίου 2019
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
ώρες: 11.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00

τόπος: το αβγό του μουσικού χωριού – Βαλαωρίτου 4, 8ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Αυτό το εντατικό εργαστήριο προσφέρει, στους επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών αλλά και στους προχωρημένους σπουδαστές, μια μοναδική ευκαιρία να εξετάσουν πως το σώμα, η φωνή, η φαντασία και το σύνολο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αναζήτηση νέων πηγών δημιουργικότητας.

Διάρκεια: 18 ώρες
Γλώσσα: Αγγλικά
Κόστος εισφοράς: 120€

Αυστηρός αριθμός συμμετεχόντων μέχρι 20 άτομα



Καθοδηγούμενο από τoν Rafał Habel και την Julianna Bloodgood, διεθνούς απήχησης εκπαιδευτές και ηθοποιούς, 
το εργαστήριο αυτό είναι στον πυρήνα του σωματικό και στην βάση του ομαδικό προσφέροντας μια εξερεύνηση σε βάθος της σχέσης σώματος, φωνής, κειμένου και μουσικής γνωστή ως “Τεχνική Συντονισμού“ (Coordination Technique).



Το εργαστήριο εστιάζει στην αποκάλυψη μιας φωνής και ενός σώματος διαθέσιμου, ανοικτού και ελεύθερου, εκφραστικού και ικανού. 
Συμβάλλει στην κλασσική εκπαιδευτική τεχνική του ηθοποιού και του μουσικού αφυπνίζοντας την αίσθηση του εσωτερικού και εξωτερικού ρυθμού, σε συνεργασία με τη φυσική παρόρμηση, χωρική αντίληψη και την εστίαση. Κάθε άσκηση θα εμβαθύνει στη σύνδεση του σώματος με τις παρορμήσεις και τα ερεθίσματα και σταδιακά στη σύνθεση όλων των πλευρών του «σχήματος». Η δουλειά είναι στην βάση της δυναμική, εστιασμένη και απολύτως μουσική.



Oι συμμετέχοντες χρειάζεται να γνωρίζουν ένα κείμενο της αρεσκείας τους (στην γλώσσας τους) και ένα τραγούδι (κοντά στην καρδιά τους)
κατά προτίμηση παραδοσιακό.


Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες στους τομείς των παραστατικών τεχνών
 (εκπαιδευτές, ηθοποιούς, χορευτές, performers, μουσικούς τους οποίους ενδιαφέρει ο συντονισμός με το σώματος – φωνής), καθώς και έμπειρους σπουδαστές.

Αίτηση συμμετοχής για το εργαστήριο εδώ.
Πληροφορίες:
avgo@music-village.gr

Το εργαστήριο “Η μουσικότητα του σώματος” θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, στο Baumstrasse (Σερβίων 8, Βοτανικός) 17-20 Ιανουαρίου 2019
Πληροφορίες/ Εγγραφές : info@dentra.gr / 6983313302 (17.30-21.30)

Περισσότερα εδώ.

Top