Συναντήσεις Μουσικοκινητικής Έκφρασης

“ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ – ΖΩ” : Δημιουργικά μονοπάτια ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης

από το Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (Ε.Ι.Σ.Α.) Bert Hellinger

Ανοιχτή Δωρεάν Συνάντηση Γνωριμίας : Πέμπτη 12/10, 19:30 – 20:30

Έναρξη: Πέμπτη 26/10/2023   (& κάθε 2η Πέμπτη, 18:00 – 20:00 μ.μ.)

Συντονίστρια: Δρ Ολυμπία Αγαλιανού*

 

Οι  τέχνες του χορού και της μουσικής συνδέονται στενά μεταξύ τους και αποτελούν πανανθρώπινο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Καθένας μπορεί να συμμετέχει σε αυτές είτε ατομικά είτε ως μέλος μιας ομάδας και να οδεύσει προς την κατανόηση και ανάδειξη της προσωπικής εκφραστικότητας και δημιουργικότητάς του. Η συμμετοχή στη μουσικοκινητική πράξη δημιουργεί βιώματα και εμπειρίες πλήρεις νοημάτων και ο αναστοχασμός σε αυτές αποκαλύπτει αβίαστα τους πολλαπλούς εαυτούς μας, τις ατομικές και κοινωνικές διαστάσεις της ύπαρξής μας.

 

Στην Ομάδα Μουσικοκινητικής Έκφρασης θα έρθουμε σε επαφή με την μουσική και χορευτική επιτέλεση, θα διερευνήσουμε το αρχετυπικό φαινόμενο του ρυθμού με τη φωνή, το σώμα μας. Μέσα από καλλιτεχνικά μονοπάτια, αξιοποιώντας τεχνικές καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού, θα επιχειρήσουμε συνέργειες οι οποίες θα φωτίσουν, αδυναμίες και ευκολίες με στόχο να οδηγηθούμε σε τρόπους συνύπαρξης και συμπόρευσης.  Η λειτουργία της μουσικής και του χορού στο «εδώ και τώρα» προσφέρει το απαραίτητο υλικό για τη συστημική εμβάθυνση, την προσωπική και ομαδική ανάπτυξη, παράλληλα με την τέρψη που προσφέρουν η έκφραση και η δημιουργία. Η αρχαιοελληνική έννοια της μουσικής ως ενότητας του λόγου της μουσικής και της κίνησης και η πλατωνική ιδέα ότι ο ρυθμός είναι η διευθύνουσα αρχή του σύμπαντος θα συντροφεύσουν την πορεία μας.

Συναντήσεις 2023-4:     26/10,      9,23/11,      7,21/12,     11,25/1,      8,22/2,      7,21/3,     4,18/4,     16,30/5

Αξία Συμμετοχής : 100€ μηνιαίως (80€+ΦΠΑ) από Οκτώβριο – Μάϊο

Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την αποστολή του Αποδεικτικού Κατάθεσης της 1ης δόσης, ύψους 100 ευρώ, στον λογαριασμό Alpha Bank GR23 0140 1100 1100 0278 6053 266 (Οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται με τα έξοδα ηλεκτρονικής αποστολής ή μεταφοράς από άλλη τράπεζα)

* Ισχύει έκπτωση 20% για εκπαιδευόμενους Ι.Σ.Σ.Ε.

—Ολυμπία Αγαλιανού

Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Φ.Π.Ψ, Ε.Κ.Π.Α), πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Ε.Κ.Π.Α)/ Τετραετής εκπαίδευση στη συστημική θεωρία (Α.Κ.Μ.Α.), τελειόφοιτος χοροθεραπεύτρια (GADT). Aπόφοιτος διετούς μεταπτυχιακής επιμόρφωσης στη μουσικοκινητική αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη), πτυχιούχος Αρμονίας (Παναρμόνιο Ωδείο Αθηνών). Ελεύθερη σπουδή στο χορό, τη μουσική και το θέατρο. Έχει υπηρετήσει 20 χρόνια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει διδάξει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε προγράμματα των Ανοιχτών Πανεπιστήμων Dortmundκαι Bochum (Γερμανία), τη Σχολή Μωραΐτη και άλλα εκπαιδευτικά και θεραπευτικά πλαίσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγγραφέας μιας μονογραφίας, επιστημονικών άρθρων και μέλος συγγραφικής ομάδας σχολικών εγχειριδίων και συλλογικών ελληνικών και ξενόγλωσσων εκδόσεων. Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος, χορεύτρια και μουσικός με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Είναι  επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff και αντιπρόσωπός του στο International Orff-Schulwerk ForumSalzburg. Υπηρετεί ως μέλος Ε.Ε.Π. στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του Ε.Κ.Π.Α. και διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια Ε.Κ.Π.Α., ΠΑ.ΜΑΚ και  Δημοκρίτειο και σε επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 
 
 
 
 
 
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συστημικής Αναπαράστασης (Ε.Ι.Σ.Α.) Bert Hellinger, είναι ο επίσημος φορέας και εκπρόσωπος της Σχολής της Συστημικής Αναπαράστασης στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Σκοπός του, η παροχή άρτιων συστημικών εκπαιδευτικών, θεραπευτικών/συμβουλευτικών υπηρεσιών σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και οργανισμούς/επιχειρήσεις/φορείς.
Στόχος του, η ευρεία διάδοση της μεθόδου καθώς και των αξιόπιστων εφαρμοστών της στην Ελλάδα και διεθνώς.
Ιδρύθηκε από τον Δρα Δημήτρη Σταυρόπουλο, Συστημικό Θεραπευτή ΕΛΕΣΥΘ, EFTA και στελεχώνεται από έγκριτους ψυχολόγους, συστημικούς θεραπευτές και συμβούλους, καθώς και συμβούλους επιχειρήσεων. Από το 2007 διοικείται από την Μυρτώ Κούτρα, Συστημική Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, ΕΕΣ, EAC.
Top