Η μουσική μέσα μας – Από την έµπνευση στην πραγµάτωση

Κυριακή 26 Νοεμβρίου | 11: 00 | Εράτειο Ωδείο, Πατρόκλου 25, Βριλήσσια Αττικής

 

Η σχέση µας µε τη µουσική καθορίζει την επαφή µας µε τον κόσµο των ήχων, όντας παράλληλα ικανή να ξεκλειδώσει τη δηµιουργικότητα µας, να κινητοποιήσει την έµπνευση µας, αλλά και να µας κατευθύνει στο δρόµο που θρέφει το προσωπικό µας όραµα.

Ο πιανίστας και συνθέτης, Στάθης Άννινος, µάς προσκαλεί σε ένα βιωµατικό και διαδραστικό σεµινάριο/μουσικό εργαστήριο µε τίτλο «Η µουσική µέσα µας».
Συνδυάζοντας παραδείγματα από ένα ευρύ φάσμα μουσικών ιδιωμάτων, που σκοπό έχουν να κινητοποιήσουν τον συμμετέχοντα να εκφραστεί απενοχοποιημένα,προς μία κατεύθυνση που ο ίδιος θα οδηγήσει.

Το σεµινάριο, το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές µουσικής, καθώς και σε άτοµα γενικότερης µουσικής παιδείας, περιλαµβάνει τις εξής θεµατικές ενότητες:

– Τροπική εναρµόνιση
– Η τέχνη της συνοδείας.
– Από τον απλό ισοκράτη στην πλήρη αρµονική ανάπτυξη. Ακολουθώντας το νόηµα του στίχου ή ντύνοντας µουσικά µια εικόνα…
– Αυτοσχεδιασµός
– Ερευνώντας το ηχητικό υλικό και τους µηχανισµούς εκείνους που θα µας βοηθήσουν να αντλήσουµε έµπνευση ώστε να εκφραστούµε µουσικά.
– Ο οµαδικός αυτοσχεδιασµός.
– Η μοτιβική σκέψη και η ανάπτυξη της.
– Ο ρυθµός και τα στοιχεία που τον διέπουν.
– Ο ήχος ως αφηγητής… «πέρα από τις νότες».

Οι συµµετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν µια δική τους σύνθεση, τη διασκευή µιας αγαπηµένης τους µελωδίας ή, ακόµη, έναν ελεύθερο αυτοσχεδιασµό, ενώ θα λάβουν αναλυτικές σηµειώσεις και βεβαιώσεις συµµετοχής.

Κόστος συμμετοχής: 25 €
Δηλώσεις συμμετοχής: έως 22/11/2017 (τηλεφωνικώς ή διαδικτυακώς)

Ο Στάθης Άννινος:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και αποφοίτησε από το Μουσικό Γυµνάσιο – Λύκειο Ιλίου.
Είναι κάτοχος διπλώµατος κλασικού πιάνου (τάξη Χριστίνας Βουτσίνου) και πτυχίου Φούγκας.
Μετά την ολοκλήρωση των κλασικών του σπουδών µαθήτευσε δίπλα στον Τάκη Φαραζή.
Συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο ως πιανίστας και ενορχηστρωτής.
Έχει, επίσης, συνεργαστεί µε σπουδαίους Έλληνες τραγουδιστές, µεταξύ των οποίων οι Ελένη Βιτάλη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πάνος Μουζουράκης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Γεράσιµος Ανδρεάτος, Αλέκα Κανελλίδου, Αφροδίτη Μάνου, Γιάννης Κότσιρας, κ.ά.
Έχει συµπράξει µε καταξιωµένους µουσικούς της ελληνικής σκηνής, όπως οι David Lynch, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιώργος Καλούδης, Βαγγέλης Καρίπης, Δηµήτρης Λάππας, Δηµήτρης Μυστακίδης, κ.α.
Έχει παρακολουθήσει και συµµετάσχει σε σηµαντικό αριθµό σεµιναρίων µε τους Dmitri Baskhirov, Γιώργο Χατζηνίκου, Σταύρο Λάντσια, Κώστα Αναστασιάδη, Πέτρο Κλαµπάνη, Δηµήτρη Δηµητριάδη, Σάµη Αµίρη, Νικόλα Αναδολή, Shai Maestro, Daniel Carter κ.ά.
Έχει, επίσης, συµµετάσχει ως µουσικός σε σεµινάρια των Γιώτη Κιουρτσόγλου και Mary Hammond.
Το 1998 εξέδωσε, µαζί µε τον Δηµήτρη Βαρελόπουλο, το CD “Όνειρα του κόσµου” (Συρτός), στο οποίο µελοποίησε – µεταξύ άλλων – δύο ποιήµατα από τον κύκλο “Μυθολογία” τού Μάνου Χατζιδάκι.
Τα τελευταία χρόνια έχει πραγµατοποιήσει µια σειρά από µουσικά projects, γράφοντας και παρουσιάζοντας τη δική του µουσική, µε τα οποία έχει συµµετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στο Jeunesses Μusicales of Paris (2000), στο Petit Paris d’ Athenes (2016), στο 1ο Beer Festival του Βύρωνα (2017) και το Elaiώνας Festival (2017).

Top