Μουσικά εργαστήρια παραδοσιακού τραγουδιού, σαντουριού & στεριανού λαούτου στη Μεγάλη Μαντίνεια

4 – 8 Αυγούστου 2021

Το Art Farm-Αγρόκτημα Μαρίνη διοργανώνει για πρώτη φορά μουσικά εργαστήρια με τις Καίτη Κουλλιά, Ουρανία Λαμπροπούλου και Μαρία Πλουμή. Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στο χώρο του αγροκτήματος που βρίσκεται στην Μεγάλη Μαντίνεια, 14 χλμ από το κέντρο της Καλαμάτας (προς Μάνη).

Art Farm youtube link

Κόστος συμμετοχής για την παρακολούθηση :

  1. ενός εργαστηρίου : 100 €
  2. του μουσικού συνόλου : 80€
  3. ενός εργαστηρίου και του μουσικού συνόλου : 150 €

Προκαταβολή παρακολούθησης εργαστηρίου 60 € (έως 4 Ιουλίου 2021). Παρακαλούμε όπως καταθέσετε το ποσό της προκαταβολής (60€+τραπεζικά έξοδα) έωςτην 4η Ιουλίου 2021 στον κάτωθι τραπεζικό λογαριασμό για την ολοκλήρωση τηςκράτησής σας.

IBAN: GR97 0172 5120 0055 1206 0837 332
Δικαιούχος: Afoi Marini O.E.
SWIFT CODE: PIRBGRAA XXX
Bank: Piraeus Bank SA

Παρακαλούμε στην αιτιολογία συμπληρώστε: Ονοματεπώνυμο – Art Farm Μουσικά εργαστήρια 2021

Ενημερώστε μας για την καταβολή της προκαταβολής επισυνάπτοντας την απόδειξη της συναλλαγής.

Η εξόφληση του συνολικού ποσού γίνεται με την άφιξη σας στο Art Farm.

Τα μουσικά εργαστήρια θα διεξαχθούν με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά του Covid-19 (μάσκα,αντισηπτικό, αποστάσεις…).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σας είναι η επίδειξη αρνητικού rapid test ή self test ή μοριακού test των τελευταίων 48 ωρών πριν την άφιξή σας.

Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού με την Καίτη Κουλλιά

Διάρκεια : Τετάρτη 4/8 – Κυριακή 8/8
Συνολικές ώρες εργαστηρίου : 12

Ώρες μαθημάτων :

  • 4/8 από 18.00 έως 21.00
  • 5/8 από 10.00 έως 13.00
  • 6/8 από 10.00 έως 13.00
  • 7/8 από 10.00 έως 13.00

Κόστος εργαστηρίου : 100 €

Κάθε φορά που τραγουδώ, νιώθω ότι ανοίγει μέσα μου ένα φωτεινό παράθυρο…στη ζωή.Το τραγούδι είναι βάλσαμο, χαρά, έκφραση ελευθερίας και ένα δώρο που ανήκει σε όλουςμας. Ελάτε να ανακαλύψουμε και να ακούσουμε μαζί τη φωνή μας. Ελάτε νατραγουδήσουμε αιγαιοπελαγίτικα παραδοσιακά τραγούδια και να αγκυροβολήσουμε μετην καρδιά μας στα όμορφα λιμάνια του τόπου μας…

Εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής με έμφαση στο Αιγαιοπελαγίτικο παραδοσιακό τραγούδι.

Λίγα λόγια για την Καίτη Κουλλιά

Η Καίτη Κουλλιά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάλυμνο. Σπούδασε νηπιαγωγός στοΠαιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα πρώτα χρόνια διαμονής της στην Αθήνα,εντάχθηκε στο μουσικό τμήμα του Πανεπιστημίου και συμμετείχε σε αρκετές μουσικές παραστάσεις όπου διακρίθηκε και τιμήθηκε με υποτροφία.

Ακολουθούν συνεργασίες με τους Γιάννη Βόγλη σε μουσικό-θεατρικές παραστάσεις, Μαρίζα Κωχ,Χρόνη Αηδονίδη, Γιώργο Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παντελή Θαλασσινό, ΧρήστοΤσιαμούλη, Ορφέα Περίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία κ.α. σε εμφανίσεις και συναυλίες σεΕλλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Το 2001 τιμήθηκε με το 3ο βραβείο στο φεστιβάλ Παραδοσιακής μουσικής από όλο τον κόσμο στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Από το 2004 φοιτά στο Εθνικό Ωδείο, στη Σχολή του Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού.Συμμετέχει σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από το 2010 παρουσιάζει παιδικές παραστάσεις σε σχολεία, όπως τα έργα ”Μουσική Ροδιά” και”Τραγούδια απ’το Βυθό” και οργανώνει παιδικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις σε σχολεία.Παρουσιάζει σεμινάρια για τη διδασκαλία ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού. Είναιυπεύθυνη χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού στην Αθήνα.

Επίσης έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό της 10 προσωπικούς δίσκους, καθώς και πολλές συμμετοχές σε παραγωγές άλλων δημιουργών.

Εργαστήρι Σαντουριού με την Ουρανία Λαμπροπούλου

Έναρξη-Λήξη : Τετάρτη 4/8 – Κυριακή 8/8
Συνολικές ώρες εργαστηρίου : 12

Ώρες μαθημάτων :

  • 4/8 από 10.00 έως 13.00
  • 5/8 από 10.00 έως 13.00
  • 6/8 από 10.00 έως 13.00
  • 7/8 από 10.00 έως 13.00

Κόστος εργαστηρίου : 100 €

Το συγκεκριμένο εργαστήρι βασίζεται στην εκμάθηση παραδοσιακών σκοπών από όλη την Ελλάδα και ως αντικείμενο έχει τη διερεύνηση της θέσης του σαντουριού στις διαφορετικές πολιτισμικές περιοχές του ευρύτερου ελλαδικού χώρου. Στο πλαίσιο αυτό, θα ασχοληθούμε με βασικές τεχνικές του οργάνου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο μέρος αυτό της τεχνικής που συνδέεται με τη συνοδεία και τον αυτοσχεδιασμό. Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε παίκτες σαντουριού όλων των επιπέδων.

Λίγα λόγια για την Ουρανία Λαμπροπούλου

Από τους πλέον πολυδιάστατους μουσικούς της γενιάς της, η Ουρανία Λαμπροπούλου ξεχώρισε από πολύ νεαρή ηλικία για τη δεξιοτεχνία της στο σαντούρι και συνεχίζει την κληρονομιά του δασκάλου της και μεγάλης προσωπικότητας του συγκεκριμένου οργάνου, Τάσου Διακογιώργη.

Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει συνεργασίες με σχήματα και πολύ γνωστούς εκπροσώπουςτης παραδοσιακής, παλαιάς και σύγχρονης μουσικής, παράλληλα με τις εμφανίσεις της μεσυμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ιδιαίτερο στυλ στη μουσική ερμηνεία, η ευρεία γνώση της ως μουσικός και μουσικολόγος (Phd-The Rebetiko of Piraeus : implications of the Makam during the interwar period – Université Paris VIII), καθώς και η διπλή μουσική της κουλτούρα, τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης. Έχει διδάξει σαντούρι, μουσικά σύνολα, οργανολογία και ανάλυση λαϊκών μουσικών στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης(Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και σε διεθνή σεμινάρια (Academy deBanska Bystrica-Slovakia, Academy de Minsk-Biélorussie, IIMM Marseille-France, Labyrinth MusicalWorkshops-Crète).

Από το 2010 ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως μουσικός, ενορχηστρωτής και διευθυντής συνόλων (Ensemble Gilles Binchois, projet Demos- Philharmonie de Paris, Orchestre Jeune Philharmonie de SeineSt-Denis).

Εργαστήρι Στεριανού Λαούτου με τη Μαρία Πλουμή

Έναρξη-Λήξη: Τετάρτη 4 /8 – Κυριακή 8/8
Συνολικές ώρες εργαστηρίου : 12

Ώρες μαθημάτων :

  • 4/8 από 10.00 έως 13.00
  • 5/8 από 10.00 έως 13.00
  • 6/8 από 10.00 έως 13.00
  • 7/8 από 10.00 έως 13.00

Κόστος εργαστηρίου : 100 €

Σε αυτό το εργαστήρι θα εξερευνήσουμε τεχνικές του λαούτου μέσα από ασκήσεις καισολιστικό ρεπερτόριο. Θα μελετήσουμε παραδοσιακούς σκοπούς από την Ελλάδα, τον ευρύτερο βαλκανικό και μεσογειακό χώρο, αλλά και σύγχρονες παραδοσιακότροπες συνθέσεις, με σκοπό να διευρύνουμε την αντίληψη μας γύρω από τις δυνατότητες τουοργάνου αυτού.

Προτείνεται σε μαθητές μεσαίου επιπέδου, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή αρχαρίων.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Πλουμή

Η Μαρία Πλουμή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και στα 9 της έτη ξεκίνησε τη σπουδή της στοπαραδοσιακό ελληνικό λαούτο με πρώτο δάσκαλο τον Κωστή Καλαϊτζάκη. Από το 2003 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική. Μέσα από τη μελέτη των διαφορετικών τρόπων και τεχνικών παιξίματος του οργάνου ανά περιοχή της Ελλάδας, την κατά καιρούς ενασχόληση της με άλλες μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και με τον πειραματισμό της με διάφορα ήδη μουσικής εκτός της παραδοσιακής, εξερευνά το ρόλο του λαούτου στο σήμερα. Στο ενεργητικό της συμπεριλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε παραδοσιακά γλέντια, φεστιβάλ, συναυλίες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών κ.λπ., όπως επίσης συμμετοχή σε δισκογραφικές παραγωγές, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής (Χρόνης Αηδονίδης,Χρήστος Τσιαμούλης, Στάθης Κουκουλάρης, Μάρθα Μαυροειδή, Κυριάκος Γκουβέντας, Νίκος και Γιασεμή Σαραγούδα, Καίτη Κουλλιά, Χάρης Λαμπράκης, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ΠαναγιώτηςΛάλεζας, Μιχάλης Κουλουμής, Θεοδώρα Αθανασίου, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, ΓιώργοςΠατεράκης, Αργύρης Μπακιρτζής, κ.ά). Ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία του οργάνου,έχοντας διδάξει, μεταξύ άλλων, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων-Κέντρο Εθνομουσικολογίας (2010-2013), στο ωδείο Φίλιππος Νάκας και στη διοργάνωση καλοκαιρινών σεμιναρίων “Μουσικές Αυλές” στην Ικαρία.

Μουσικό Σύνολο: Μουσικές του Αιγαίου

Ουρανία Λαμπροπούλου – Μαρία Πλουμή

Έναρξη-Λήξη: Τετάρτη 4 Αυγούστου – Κυριακή 8 Αυγούστου
Συνολικές ώρες εργαστηρίου : 8 ώρες

Ώρες μαθημάτων :

  • 4/8 από 17.00 έως 19.00
  • 5/8 από 17.00 έως 19.00
  • 6/8 από 17.00 έως 19.00
  • 7/8 από 17.00 έως 19.00

Κόστος εργαστηρίου : 80 €

Το συγκεκριμένο εργαστήρι – μουσικό σύνολο επικεντρώνεται στην πρακτική και θεωρητική μελέτη της μουσικής των διαφόρων πολιτισμικών περιοχών της νησιωτικής Ελλάδας (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ανατολικό Αιγαίο). Στο πλαίσιο του μαθήματος, που θα έχει τη μορφή μουσικής πρόβας, θα ασχοληθούμε με την εκτέλεση, την ερμηνεία και τη συστηματική (μελωδική, αρμονική, μετρική, ρυθμική και σημειολογική) ανάλυση του επιλεγμένου ρεπερτορίου.

To εργαστήριο απευθύνεται σε μουσικούς και τραγουδιστές όλων των επιπέδων.

*Το Σάββατο 7/8, θα γίνει παρουσίαση των εργαστηρίων και θα ακολουθήσει συναυλία με τους καθηγητές των εργαστηρίων και το μουσικό σχήμα Αρμανιάκ.

Πηγή

Top