Το Μουσείο Μπενάκη έρχεται και αυτό το καλοκαίρι στον Εθνικό Κήπο για τα παιδιά

Ένα θαυμαστό ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό, από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια

Έως 10 Ιουλίου 2020

Για τα παιδιά που θα βρίσκονται στην πόλη στις αρχές του καλοκαιριού το Μουσείο Μπενάκη υπόσχεται και φέτος αξέχαστες, δημιουργικές εβδομάδες με επίκεντρο την ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλει η σημερινή συγκυρία.

Για μία ολόκληρη εβδομάδα η κάθε ολιγομελής ομάδα θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα θαυμαστό ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό, από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια, να πάρει ιδέες από τις συλλογές και να πειραματιστεί με ασυνήθιστα υλικά σε διάλογο με το φυσικό περιβάλλον. Ο γειτονικός Εθνικός Κήπος και η ιστορία του, θα προσφέρουν έναν πλούτο από αφορμές σε σχέση με τα αντικείμενα του Μουσείου που θα εμπνεύσουν τις κατασκευές μας.

Στη διάρκεια του πρωινού τα παιδιά θα ακολουθούν ένα χάρτη που καθημερινά θα μας καθοδηγεί άλλοτε στα μονοπάτια και άλλοτε στις αίθουσες όπου κρύβονται πολλά… μυστικά του Κήπου. Στο εργαστήρι που προσφέρει φυσικό αερισμό τα παιδιά θα εργάζονται αποκλειστικά με τα ατομικά τους σύνεργα, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Συντελεστές Υπεύθυνη εικαστικός: Τάνυ Ζησιάδου

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Για παιδιά από 6 έως 9 χρονών
29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου ή 6 έως 10 Ιουλίου, 09.00-15.00

Κρατήσεις: Δευτέρα έως Πέμπτη | 10.00-14.00 | Τ. 210 3671067-9

Τοποθεσία: Εθνικός Κήπος της Αθήνας, Είσοδος απο οδό Αμαλίας

Πηγή

Top