«Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει» για δύο Κυριακές στην Τεχνόπολη

«Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει!» στον πύργο του εργοστασίου, στις 9 Φεβρουαρίου & 22 Μαρτίου 2020.

Αν είστε έτοιμοι για μια απολαυστική περιπέτεια αφ’ υψηλού, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να ανέβουν «Στον Πύργο του εργοστασίου» και να φτιάξουν δημιουργικές κατασκευές, στο πλαίσιο των αγαπημένων τους εικαστικών εργαστηρίων που επιστρέφουν στη χειμερινή τους εκδοχή, για τρεις Κυριακές – πού αλλού; – στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων!

Technopolis/sleepover

Με μαγική θέα σε όλη την Αθήνα, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν

Στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, από 30 μέτρα ύψος και με θέα 360 μοιρών προς την Αθήνα, τα παιδιά θα γνωρίσουν την Αναγέννηση, τον σουρεαλισμό και την ποπ-αρτ, μέσα από ευφάνταστες κατασκευές, εμπνευσμένες από εμβληματικά έργα διάσημων ζωγράφων. Στα εργαστήρια, τα παιδιά θα αυτοσχεδιάσουν με υλικά και θα πειραματιστούν με τεχνικές, με σκοπό να δημιουργήσουν ξεχωριστά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια θα πάρουν μαζί τους ως… «λάφυρα» στο σπίτι – με σημαντικότερο «λάφυρο» βέβαια την τεχνογνωσία για να επαναλάβουν την κατασκευή όποτε θέλουν!

 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Αν ήσουν πορτραίτο, τι χρώματα θα είχες; Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου φοράμε τις ποδιές μας, παίρνουμε τις τέμπερες και γινόμαστε οι ίδιοι αναγεννησιακά πορτραίτα!

Κυριακή 22 Μαρτίου

Τι σχέση έχουν οι μπανάνες με την τέχνη; Την Κυριακή 22 Μαρτίου, παίρνουμε πολύχρωμα χαρτιά και, με την τεχνική του κολλάζ, φτιάχνουμε μια καλλιτεχνική γραμμή παραγωγής που θα ζήλευε κι ο Άντι Γουόρχολ!

Και βέβαια, από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, φοράμε το καπέλο μας και συνεχίζουμε το παιχνίδι «Στην Αυλή του εργοστασίου»! Περισσότερα προσεχώς.

Στην Τεχνόπολη, τα Σαββατοκύριακα μπορείτε ακόμα…
– Να ανακαλύψετε το Παρατηρητήριο στο ψηλότερο κτίριο του παλιού εργοστασίου, με θέα 360 μοιρών σε όλη την Αθήνα
– Να βρείτε ξεχωριστά δώρα για μικρούς και μεγάλους στο Industrial Gas Museum Shop
– Να σκαρφαλώσετε, να ισορροπήσετε και να ακονίσετε τη φαντασία σας στο Sky Walk, ένα υπερσύγχρονο action park για παιδιά κάθε ηλικίας
– Να απολαύσετε τον καφέ, το χυμό ή μια ποικιλία πιάτων από το ανανεωμένο μας μενού στο καφέ της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Στο καφέ μας μπορείτε να διοργανώσετε και το παιδικό σας πάρτυ

Πληροφορίες
Πότε: 9 Φεβρουαρίου & 22 Μαρτίου 2020
Ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00
Πού: Πύργος, κτίριο Νέο Υδαταέριο (3ος όροφος)
Για παιδιά από 3 ετών+
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/παιδί
*Για συμμετοχή στα εργαστήρια, δεν απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Τα παιδιά 3 ως 7 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Περισσότερες πληροφορίες:
Tηλ.: 213 0109325, 213 0109300
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr

Πηγή

Top