«Μικροί επιστήμονες – μαθαίνω τον εγκέφαλο παίζοντας!» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Κυριακή 10, 17 & 24 Φεβρουαρίου, 11:30-13:00
Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1
Για παιδιά 7-10 ετών

Πώς παράγει ο εγκέφαλος τις αισθήσεις μας; Το μάτι βλέπει και το αυτί ακούει ή μήπως η εξήγηση είναι πιο περίπλοκη; Βλέπουμε όλοι τα ίδια χρώματα; 

10 Φεβρουαρίου: Τι είναι ο εγκέφαλος; Είναι μεγάλος ή μικρός; Ζυγίζει πιο πολύ από ένα κοτόπουλο; Από τι αποτελείται; Γιατί μοιάζει με ζελέ; Αυτά και άλλα θα επεξεργαστούμε σε ένα βιωματικό εργαστήριο με στόχο την εκμάθηση βασικών εννοιών της νευροεπιστήμης από παιδιά. Μεταξύ άλλων σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και θα φτιάξουν εγκεφάλους από πλαστελίνη και νευρώνες από χάντρες , θα παίξουν ντόμινο για να αναπαραστήσουν την νευροεπικοινωνία και θα μας πουν με τα δικά τους λόγια τι σημαίνει εγκέφαλος για τους ίδιους. 

17 Φεβρουαρίου: Πώς παράγει ο εγκέφαλος τις αισθήσεις μας; Το μάτι βλέπει και το αυτί ακούει ή μήπως η εξήγηση είναι πιο περίπλοκη; Βλέπουμε όλοι τα ίδια χρώματα; Και αν ναι, ισχύει το ίδιο και για τα ζώα; Μπορώ να ονοματίσω πράγματα που δεν βλέπω αλλά μόνο πιάνω; Αυτά και άλλα θα επεξεργαστούμε σε ένα βιωματικό εργαστήριο με στόχο την εκμάθηση βασικών εννοιών της νευροεπιστήμης από παιδιά και το ρόλο που παίζει ο εγκέφαλος στις αισθήσεις μας. Μεταξύ άλλων σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τα αισθητήρια όργανα, θα παίξουν χαλασμένο τηλέφωνο, θα κλείσουν τα μάτια και θα ανοίξουν τα αυτιά και θα παίξουν παντομίμα αισθήσεων. 

24 Φεβρουαρίου: Γιατί νιώθω στενοχωρημένος όταν τσακώνομαι? Γιατί χαίρομαι όταν κερδίζει η αγαπημένη μου ομάδα; Πόσα νούμερα μπορώ να κρατήσω στη μνήμη μου και γιατί; Πώς γνωρίζω που βρίσκεται η καντίνα του σχολείου και δεν χάνω τον δρόμο πηγαίνοντας προς τα εκεί; Αυτά και άλλα θα επεξεργαστούμε σε ένα βιωματικό εργαστήριο με στόχο την εκμάθηση βασικών εννοιών της νευροεπιστήμης από παιδιά και το ρόλο που παίζει ο εγκέφαλος στο συναίσθημα και στη νόηση. Μεταξύ άλλων σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα φτιάξουν ένα παιχνίδι μνήμης και θα το παίξουν, θα τους ζητηθεί να βρουν τον πιο σύντομο δρόμο σε χάρτες, να φτιάξουν κολάζ συναισθημάτων και να παίξουν παντομίμα. 

Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής: 15€

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής να αποσταλεί στο ακόλουθο e-mail: education@thf.gr ή με fax: 210-3611647 καθώς και να έχει γίνει προαγορά.

Σχεδ/μος- Υλοπ/ση: Μαρίνα Μαρτίνου PhD Αναπτυξιακή Γνωστική Νευροεπιστήμη 

Πηγή

Top