Μικρά βιβλιοπωλεία, όμορφες στιγμές, όμορφοι άνθρωποι…

“Ισως αυτή θα έπρεπε να είναι η αποστολή των μικρών βιβλιοπωλείων – να αποτελούν αιτία συνάντησης και αφορμή για το μοίρασμα όμορφων ανθρώπινων και ανεπανάληπτων στιγμών – καθώς και ο λόγος για να λάμψει υπέροχα η γειτονιά απ τη φωτεινότητα των ανθρώπων της”   

“Άνθρωποι όμορφοι που αντιστέκονται με μεγαλείο ψυχής στα κύματα απελπισίας χωρίς να τους παρασύρει ο ωκεανός της δυστοπίας του άρρωστου κλίματος που ζούμε σε καιρούς πονηρούς και διεστραμμένους”

Βάσος Γεώργας, Στέγη Bibliotheque 

—————

Οι παραπάνω δυο προτάσεις που έγραψε ο Βάσος Γεώργας από το γειτονικό βιβλιοπωλείο Στέγη Bibliotheque αποτύπωσαν όσα νιώσαμε τις τελευταίες μέρες στο πλαίσιο της εβδομάδας μικρών βιβλιοπωλείων. Πάντα έτσι νιώθαμε αλλά το είχαμε ξεχάσει. 

Το μήνυμα της διοργάνωσης της εβδομάδας μικρών βιβλιοπωλείων παρότρυνε τους αναγνώστες και τους βιβλιοπώλες να γιορτάσουν μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις και να συμμετέχουν στην πιο μεγάλη ανοιξιάτικη βιβλιογιορτή.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Είναι το μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες, όπου ανακαλύπτουμε νέους, άγνωστους κόσμους, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή. Όπου άνθρωποι και πολιτισμοί συναντιούνται.

Αρπάξαμε την ευκαιρία και εμείς (δεν θέλαμε και πολύ) και στις 27 και 28 Μαΐου το μουσικό μας βιβλιοπωλείο οργάνωσε 2 μουσικές εκδηλώσεις (η τελευταία μας παρουσίαση – εκδήλωση ήταν πριν περίπου 3 χρόνια).

Και γέμισε το βιβλιοπωλείο μας και η γειτονιά μας με κόσμο και μουσικές!

Την Παρασκευή φιλοξενήσαμε το μουσικό σχήμα Τζερτζελέ Πατιρντί: Γεράσιμος Παπαδόπουλος (ούτι, φωνή) Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου, (τσέλο, φωνή) Φωκίωνας Αποστολόπουλος (κρουστά) και μας μεράκλωσαν!

Το Σάββατο είχαμε την χαρά να ακούσουμε την χορωδία παραδοσιακής μουσικής, η Ροδιά με συντονίστρια την Μάρθα Μαυροειδή και τους μουσικούς Νίκο Παραουλάκη (νέυ), Γιάννης Πούλιο (βιολί), Μαρία Πλουμή (λαούτο), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά). Ήταν ένα μαγικό μεσημέρι!

Σταματάμε τα λόγια και αφήνουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν:

 

 

 

 
Top