Mélanie De Biasio στο Summer Nostos Festival

Mélanie De Biasio

Τετάρτη 21 Ιουνίου, 20:30, Κανάλι, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Μία από τις πιο ιδιαίτερες εκπροσώπους της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής, η Mélanie De Biasio, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Σκηνή του Καναλιού.

Η κλασσικής παιδείας φλαουτίστα και τραγουδίστρια θα παρουσιάσει συνθέσεις και κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας της, σε μια μουσική βραδιά που συνδέει χρόνους, τόπους και ήχους.

H Mélanie De Biasio σπούδασε κλασσικό χορό και φλάουτο προτού ανακαλύψει την αγάπη της για το τραγούδι. Σπούδασε μουσική στο Lemmens Institute και ολοκλήρωσε με διακρίσεις τις μουσικές της σπουδές στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών.

Το 2007 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, το οποίο ακολούθησαν δύο ακόμα, ένα το 2013 και ένα το 2016, με τίτλο Blackened Cities. Και τα τρία άλμπουμ δέχτηκαν θετικές κριτικές, ενώ το έργο της στο σύνολο του, χαρακτηρίζεται ως λιτό και αισθησιακό. Το 2015 βραβεύθηκε με το European Border Breakers Award.

Αντλώντας έμπνευση από ένα μεταβιομηχανικό τοπίο, ένα φόντο ανακάλυψης μιας νέας απρόσμενης ελπίδας, σε πόλεις όπως το Μάντσεστερ, το Ντιτρόιτ, το Μπιλμπάο και το Σαρλερουά, η Di Biasio και η ομάδα της προκλητικά εξερευνούν τα σημεία όπου η ευρωπαϊκή τζαζ, η soul, η pop, η ηλεκτρονική μουσική, το trip-hop και η κλασσική μουσική συναντιούνται.

Συντελεστές
Melanie De Biasio, φωνητικά
Alberto Malo, ντραμς
Pascal Paulus, πλήκτρα
Pascal Mohy, πιάνο

Top