Master Class Πιάνου, Master Class για Σύνολα Μουσικής Δωματίου και Σεμινάριο Διδασκαλίας με τον Μαρτίνο Τιρίμο

Master Class
Μαρτίνος Τιρίμος
O Μεγάλος Δάσκαλος

Το Αθηναϊκό Ωδείο οργανώνει Master Class Πιάνου, Master Class για Σύνολα Μουσικής Δωματίου και Σεμινάριο Διδασκαλίας με τον διεθνώς καταξιωμένο σολίστ & μουσικοπαιδαγωγό, Μαρτίνο Τιρίμο.

Πέμπτη 4, Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Αίθουσα Frederic Chopin, Αθηναϊκό Ωδείο (Αγ.Σοφίας & Μυκάλης 96, Ν.Σμύρνη)

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Αθηναϊκού Ωδείου,
Δευτ.- Παρ. 16:00-21:00. – Τηλ. : 2109331244

Οι κύριες ηχογραφήσεις του Μαρτίνου Τιρίμου για την EMI, BMG και άλλες εταιρείες, άνω από 50, περιλαμβάνουν τα Κοντσέρτα για Πιάνο του Brahms με την London Philharmonic, τα Κοντσέρτα του Chopin και του Rachmaninov με την Philharmonia, το Κοντσέρτο του Tippett με διευθυντή oρχήστρας τον ίδιο τον Tippett, όλα τα έργα για πιάνο του Debussy και του Janacek και την πρώτη πλήρη σειρά με τις 21 σονάτες του Schubert.
Οι ηχογραφήσεις όλου του πιανιστικού έργου του Mozart σε 12 CDs από τον Μαρτίνο Τιρίμο κυκλοφόρησαν το 2006. Την ίδια χρονιά, στα πλαίσια της 250ής επετείου της γέννησης του συνθέτη παρουσίασε ολόκληρο το πιανιστικό έργο του Mozart σε μια μοναδική σειρά οκτώ συναυλιών, στο Cadogan Hall του Λονδίνου. Έχει ηχογραφήσει επίσης όλα τα έργα του Beethoven και του Chopin.
Επιμελήθηκε την κριτική έκδοση των σονάτων του Schubert που εκδόθηκε από την Wiener Urtext σε τρείς τόμους με συμπληρώσεις των ημιτελών κινήσεων του ιδίου βασιζόμενος στις σημειώσεις του συνθέτη. Το Κοντσέρτο για Πιάνο αρ. 2 του Rachmaninov και οι παραλλαγές του σε ένα θέμα του Paganini συγκαταλέγονται στα καλύτερα ευπώλητα (best sellers) της ΕΜΙ και το 1995 του απενεμήθη ο Χρυσός Δίσκος.
Έχει παίξει με όλες τις μεγάλες ορχήστρες του Ηνωμένου Βασιλείου όπως και με τις κορυφαίες ορχήστρες στο Βερολίνο, Κλήβελαντ, Δρέσδη, Λειψία, Μόναχο, Πράγα, Βιέννη και άλλα μουσικά κέντρα με διευθυντές ορχήστρας όπως ο Barbirolli, Boult, Masur, Sanderling και Rattle. Επίσης διηύθυνε από το πιάνο πολλούς κύκλους των κοντσέρτων του Beethoven με την Φιλαρμονική της Δρέσδης κυρίως στη Γερμανία και στο Royal Festival Hall του Λονδίνου.
Σαν διευθυντής ορχήστρας εμφανίσθηκε συχνά με την Φιλαρμονική της Δρέσδης και άλλες ορχήστρες, όπως με την Αγγλική Ορχήστρα Δωματίου, την Ορχήστρα Δωματίου της Πράγας και την Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών. Από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση μνημειώδης ήταν η εκτέλεση του κοντσέρτου για πιάνο του Τippett η οποία μεταδόθηκε από το BBC ζωντανά από τον Καθεδρικό Ναό του Coventry για τους εορτασμούς των 90 χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη.
Το Music and Vision έγραψε ότι «το παίξιμο του Τιρίμου ανήκει στην παλαιά γενεά των μεγάλων. Ακούγοντας τον, έφερα στο μυαλό μου ακουστικές εικόνες των Solomon, Arrau, Kempff, Serkin, Schnabel, Backhaus και Rubinstein… Kαθ’ όλη τη βραδιά ένας συνειδητοποιούσε ότι αυτός ο υπέρτατος μουσικός έθεσε τον εαυτό του πλήρως στην υπηρεσία του συνθέτη.»
Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph τον περιέγραψε σαν «ένα πιανίστα με όραμα και ένα εμπνευσμένο ποιητή του πιάνου»

Email: info@athina-arts.gr
Web: http://www.athinaiko-odeio.gr/
 Instagram: @athenian_conservatory
Facebook

Top