«Μουσικά Σχολεία, αρχίζουμε!» Καθοδηγώντας τους υποψήφιους μαθητές για τη νέα τους ζωή στο Μουσικό Σχολείο

2η Συνάντηση για τα Μουσικά Σχολεία 2021
 
Σάββατο 12 Ιουνίου, 18:30-20:00
Εκδήλωση Ανοιχτή – Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας: https://forms.gle/irDXV4R3pxfDjptE8
 
Πρόγραμμα
 
18:20. Άνοιγμα της πλατφόρμας
18:30 – 18:40 Χαιρετισμός από το ΔΣ της ΕΕΜΕ
18:40 – 19:00 Ανθούλα Κολιάδη – Τηλιακού: «Παρουσίαση – σχεδιασμός δράσεων, οργάνωση υπο-ομάδων εργασιών, συζήτηση – προτάσεις μελών»
19:00 – 19:15 Σταύρος Κατηρτζόγλου: «ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Διαδραστικές ασκήσεις για τη διερεύνηση μουσικών ικανοτήτων μικρών μαθητών»
19:15 – 19:30 Γιάννης Μυγδάνης: «Σχεδιασμός τριών πρωτότυπων διαδραστικών μουσικών εφαρμογών-παιχνιδιών για μελλοντικούς μαθητές του μουσικού γυμνασίου»
19:30 – 20:00: Ερωτήσεις, Ανοιχτή συζήτηση – ολιγόλεπτες τοποθετήσεις των μελών
 
Βιογραφικά Εισηγητών
 
Σταύρος Κατηρτζόγλου
Ο Σταύρος Κατηρτζόγλου σπούδασε κλασική κιθάρα και σύνθεση. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την μελέτη της παλιάς μουσικής και έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες συναυλίες, κυρίως ως κιθαριστής και λαουτίστας. Ως συνθέτης και θεωρητικός της μουσικής έχει καταξιωθεί με άριστες κριτικές σε εκτελέσεις έργων του που έχουν φιλοξενηθεί στον Ο.Μ.Μ.Α., το Τρίτο Πρόγραμμα κ.α. Έχει συγγράψει και εκδόσει διδακτικά μουσικά βιβλία. Έχει συνεργαστεί με το ΙΕΠ σε προγράμματα (εισηγητής, Οδύσσεια 1988-2001), συγγραφή και αξιολόγηση διδακτικών βιβλίων, συγγραφή υποδειγματικών ψηφιακών σεναρίων (Αίσωπος, 2014-15), σε προγράμματα σπουδών (2015) κ.α. Σήμερα διδάσκει κλασική κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Μαθητές του και κιθαριστικά σύνολα που διευθύνει, έχουν επανειλημμένα βραβευθεί σε διεθνείς και πανελληνίους διαγωνισμούς.
 
Γιάννης Μυγδάνης
Ο Γιάννης Μυγδάνης είναι υποψήφιος διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Μουσική Παιδαγωγική (E.U.C.), στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης (UoPeople), καθώς και στα Πληροφοριακά Συστήματα (Ο.Π.Α.). Διπλωματούχος πιάνου και ηλεκτρονικού οργάνου, ολοκλήρωσε τις σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά, και έλαβε το δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας και Σύνθεσης με «Άριστα και Α’ Βραβείο». Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, ταινίες μικρού μήκους και παραμύθια, ενώ έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους και τρία ψηφιακά singles με μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών. Είναι μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. και της I.S.M.E., και εργάζεται ως καθηγητής πιάνου, πλήκτρων και θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και Ηλιούπολης και ως εκπαιδευτικός μουσικής του διεθνούς απολυτηρίου International Baccalaureate στην Ιόνιο Σχολή.
 
Διοργάνωση: Ομάδα για τα Μουσικά Σχολεία ΕΕΜΕ
Επικεφαλής Ομάδας: Ανθούλα Κολιάδη-Τηλιακού
 
Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της “Ομάδας Εργασίας για τα Μουσικά Σχολεία”, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/HcpRFqBs2mENpK3Z6
Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πλαίσιο και τους στόχους της Ομάδας για τα Μουσικά Σχολεία ΕΕΜΕ: https://www.eeme.gr/…/Koliadi-Tiliakou_17-04-2021.pdf
 
Σας περιμένουμε!
 
Πηγή, facebook event
Top