Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp στον Βοτανικό Κήπο του Διομήδους με τις Μορφές Έκφρασης

Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι εμπλουτίζουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών

Από την Πέπη Νικολοπούλου

Οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη έχουν σχεδιάσει για 6η συνεχή χρονιά ένα ξεχωριστό camp για παιδιά από 5-14 ετών μέσα σ’ ένα πανέμορφο δάσος πολύ κοντά στην πόλη, στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι με κοινό παρανομαστή όλου του προγράμματος την επαφή των παιδιών με τη Φύση και την Τέχνη.

Οι «Μορφές Έκφρασης», σκεπτόμενοι, πως με το κλείσιμο των σχολείων, οι γονείς που εργάζονται δεν έχουν πολλές λύσεις για το πώς να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών τους και τα παιδιά καταλήγουν να αναλώνονται με ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεόραση ή άσκοπες μετακινήσεις, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp.

Μια καλοκαιρινή απασχόληση με αισθητική, συνεργασία και γνώση μέσα από τις Τέχνες (μουσική, κίνηση, θεατρικό παιχνίδι), που γεμίζει τα παιδιά με χαρά και δημιουργικότητα, μαθαίνοντάς τα παράλληλα αξίες όπως η συνεργασία και η αλληλεγγύη. Μουσικές, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι εμπλουτίζουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών και καλλιεργούν την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τη συνύπαρξη με τους ανθρώπους και την επαφή τους με τη Φύση.

Πέντε πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (17-21/06, 24-28/06, 1-5/07, 8-12/07, 15-19/07) και δυο πενθήμερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (26-30/08, 2-6/09) κάνουν το καλοκαίρι μοναδικό για τους μικρούς μας φίλους.

Κάθε εβδομάδα και μια ολοκληρωμένη ενότητα θα επιτρέψει στην φαντασία τους να ανακαλύψει αλλά και να βιώσει σημαντικά θέματα για τη ζωή και τον κόσμο: Επικοινωνία και ΈκφρασηΑρχαίοι Μύθοι, Πολιτισμοί του κόσμου, Θεραπευτικά Βότανα, Αξίες και Αρετές, Παραμύθια από την αρχή, Εξερευνητές της γνώσης.

Οι καλλιτέχνες – παιδαγωγοί (ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, ζογκλέρ, σκηνοθέτες, χορευτές κ.α.) δημιουργούν με τα παιδιά μια κοινή ζωή και μοιράζονται κάθε στιγμή της ημέρας: στο φαγητό, στον περίπατο, στα εργαστήρια, στο παιχνίδι και την ανάπαυση. Η έννοια της συνύπαρξης με τους άλλους, η φιλία και η ελευθερία της ζωής στη φύση χαρίζουν στα παιδιά μια ξεχωριστή εμπειρία και μια πολύ ενδιαφέρουσα καθημερινή περιπέτεια.

Λειτουργία του Καλλιτεχνικού Camp από τις Μορφές Έκφρασης

Η προσέλευση των παιδιών ξεκινάει από τις 08:00 και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 08:55 καθώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 09:00 και ολοκληρώνεται στις 13.00, αλλά υπάρχει και δυνατότητα απογευματινής φύλαξηςμέχρι τις 16.00 που περιλαμβάνει δράσεις όπως ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.

Τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι: Θέατρο, Μουσική με βάση το σύστημα Orff, Κίνηση, Χορός, Ακροβατικά, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κατασκευές μουσικών οργάνων, Κατασκευή μάσκας, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, Γλυπτική, κ.α.

Εγγραφές

Οι εγγραφές ξεκίνησαν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ημερομηνίες: Από 17/06/2019 έως 19/07/2019  και από 26/08/2019 έως 6/09/2019
Από τις 8.00 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα

Τοποθεσία: Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Χαϊδάρι
Κόστος: 92€ ανά εβδομάδα. Εκπτώσεις για συμμετοχές για πάνω από μια εβδομάδα, αδέλφια, ομαδικές κρατήσεις και συμμετέχοντες προηγούμενων ετών στο camp.

Info: Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα | Tηλ. +30 210 3464903, +30 210 3464002, morfesekfrasis@gmail.com.

Πηγή

Top