Jazz Chronicles: Spiral Trio στο ΚΠΙΣΝ

Tο 2020 η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles, αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή, επιστρέφει στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ με νέες μουσικές περιπλανήσεις.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 21.00 
Jazz Chronicles: Spiral Trio

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Αρχίζοντας την ευρωπαϊκή του περιοδεία από το ΚΠΙΣΝ και συνεχίζοντας σε ιστορικές μουσικές σκηνές της Ευρώπης, το αναγνωρισμένο jazz σχήμα Spiral Trio ξεναγεί το κοινό σε απρόβλεπτους μουσικούς χώρους μέσω μιας περιπετειώδους, αυτοσχεδιαστικής περιδιάβασης.

Μετά από 7 χρόνια μουσικής παρουσίας στη σύγχονη jazz σκηνή της Ευρώπης και μία δισκογραφική κυκλοφορία, το τρίο, αποτελούμενο από τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, τον κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη και τον ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο και τη μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και jazz standards, όπως το Once Upon a Summertime και If I Should Lose You, που θα λειτουργήσουν ως αφετηρία για δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς.

Με επιρροές από τους μεγάλους του είδους και σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing, η μουσική προσέγγιση του Spiral Trio επικεντρώνεται στο διαρκές παιχνίδι αυτοσχεδιασμού μεταξύ των μουσικών (interplay), μία πρακτική στην οποία έχουν διακριθεί όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Η μουσική συνομιλία των μελών του τρίο προσφέρει στους ακροατές μια ανεπανάληπτη live εμπειρία γεμάτη περιπέτεια, φαντασία και απροσδόκητες μουσικές εικόνες, όπου τον πρώτο ρόλο παίζει το αναπάντεχο. 

Συντελεστές:
Σπύρος Μάνεσης, πιάνο
Αρίων Γυφτάκης, κοντραμπάσο
Αναστάσης Γούλιαρης, ντραμς

Σημεία προπώλησης:
– ηλεκτρονικά στο snfcc.org
– ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services: www.ticketservices.gr
– Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ)**
– εκδοτήριο: Ticket Services (Πανεπιστημίου 39)
– τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Πηγή

Top