Ένα ιδιαίτερο μουσείο για παιδιά στο Πίτσμπουργκ σε μια παλιά βιβλιοθήκη

Όλα τα υπέροχα παλιά στοιχεία της κατεστραμμένης βιβλιοθήκης αξιοποιήθηκαν από την αρχιτεκτονική εταιρεία Koning Eizenberg Architecture αφήνοντας τα περίτεχνα τοιχώματα, τα παλιά τούβλα και τους κίονες όπως ήταν

Ένα παιδικό μουσείο στο Πίτσμπουργκ δημιουργήθηκε μέσα σε μια παλιά κατεστραμμένη βιβλιοθήκη της οποίας όλα τα υπέροχα παλιά στοιχεία και οι χώροι αξιοποιήθηκαν από την αρχιτεκτονική εταιρεία Koning Eizenberg Architecture που άφησε τα περίτεχνα τοιχώματα, τα παλιά τούβλα και τους κίονες όπως ήταν από τότε που η βιβλιοθήκη καταστράφηκε από κεραυνούς.

Το παιδικό αυτό μουσείο αποτελεί επέκταση της πανεπιστημιούπολης του στη συνοικία Allegheny Center του Πίτσμπουργκ. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το μουσείο είναι ιστορικό και τέθηκε σε λειτουργία ως Carnegie Free Library το 1886 για το κοινό από τον φιλάνθρωπο και βιομηχανικό Andrew Carnegie. Ολοκληρώθηκε από τους John L. Smithmeyer και τον Paul J. Pelz στα τέλη του 1890. Συνέχισε να λειτουργεί ως δημόσια βιβλιοθήκη έως ότου ο πύργος του κτιρίου χτυπήθηκε από κεραυνούς το 2006, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι γρανίτη βάρους τριών τόνων να πέσει μέσα από την οροφή. Μετά από αυτή τη ζημιά η βιβλιοθήκη μετεγκαταστάθηκε.

Η αρχιτεκτονική ομάδα προσπάθησε να αποκαταστήσει την κατεστραμμένη δομή, αλλά επίσης να αποκαλύψει την αρχική αρχιτεκτονική αφαιρώντας τις προσθήκες που είχαν γίνει μέσα στα χρόνια. Στις καμάρες, τα ψηλά ταβάνια εμφανίστηκαν τα παλιά χρώματα και αναδείχθηκαν οι φθορές σαν οργανικά στοιχεία του κτιρίου. Το MuseumLab περιλαμβάνει τρεις εκθεσιακούς χώρους, δύο εργαστήρια εκμάθησης καθώς και χώρο προγραμματισμού για νέους εφήβους και μεγαλύτερους. Σε όλη τη διάρκεια, οι υπάρχουσες λεπτομέρειες συνδυάζονται με σύγχρονες προσθήκες. Τώρα το MuseumLab έχει ολοκληρωθεί, και το Παιδικό Μουσείο του Πίτσμπουργκ είναι η μεγαλύτερη πολιτιστική δομή στις ΗΠΑ αφιερωμένη στα παιδιά.

Πηγή

Top