Εργαστήριο ενηλίκων «Ζωγραφίζοντας μουσική: μουσικοί και χρωματικοί αυτοσχεδιασμοί»

Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00
Matey Dance School, Πορφυρίωνος 1 και Κυπρίων Αγωνιστών Μαρούσι

Ζωγραφίζοντας μουσική: μουσικοί και χρωματικοί αυτοσχεδιασμοί’
Εργαστήριο ενηλίκων με την Αλεξάνδρα Μπότη

Τι γίνεται όταν η ζωγραφική παράγει ήχο και η μουσική χρώμα;
Πώς ένα έργο ζωγραφικής μπορεί να γίνει παρτιτούρα και εκτός από την όραση να κατευθύνει και την ακοή σε ένα αποτέλεσμα;

Η µουσική και η ζωγραφική µοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία όπως η µορφή, το στυλ, τα χρώµατα, η διάθεση, οι αντιθέσεις, η ένταση, η λύση, οι επιρροές… Η μουσικοκινητική αγωγή και δημιουργία αποτελεί ιδανικό πεδίο για τη σύζευξη αυτών των δύο τεχνών.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα που, ίσως, λερωθούν. Επίσης, παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους χρώματα!

Η Αλεξάνδρα Μπότη είναι απόφοιτος της Διετούς Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη, International Orff-Schulwerk Forum Salzburg) και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών μουσικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοθεραπείας, θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικού χορού, παιδαγωγικών και παιδαγωγικής ψυχολογίας. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και σε κέντρα στήριξης παιδιού με αυτισμό.

Συνεργάζεται ως μουσικός με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. παίζοντας γαλλικό κόρνο. Εργάζεται ως διευθύντρια παραγωγής στην τηλεόραση και το θέατρο, από το 2006 έως και σήμερα. Γράφει στίχους και μουσική. Είναι μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Ε.Σ.Μ.Α. και ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος Τhe Cahorn Keys.

Κόστος: Δωρεάν για τα μέλη του Ε.Σ.Μ.Α. – 10€ για τα μη μέλη

Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στο info@orffesma.gr

Πηγή, facebook event

Top