Μουσικός περίπατος του βιβλίου από τις Αθηναϊκές διαδρομές

Σάββατο 16 Απριλίου 2022, Ώρα 12.30

Η Ιστορία της Μουσικής στη Νεώτερη Ελλάδα

Με αφετηρία το παλαιό κτήριο του Ωδείου Αθηνών (Πειραιώς 35) – το πρώτο Ωδείο στην πρωτεύουσα (1871) – στάση στο Εθνικό Ωδείο (Μάγερ 18) – το Ωδείο που ίδρυσε ο Μουσουργός Μανώλης Καλομοίρης το 1926 – και κατάληξη στο σπίτι της Μαρίας Κάλλας (Πατησίων 61), η αφήγηση – εμπλουτισμένη με μουσικά και θεατρικά δρώμενα – θα αναδείξει τοπόσημα της Αθήνας, με επίκεντρο τη μουσική παιδεία.

Αφετηρία: Παλαιό κτήριο του Ωδείου Αθηνών (Πειραιώς 35)
Στάση Α’: Εθνικό Ωδείο (Μάγερ 18)
Στάση Β’: Σπίτι της Μαρίας Κάλλας (Πατησίων 61)

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά:) Τίτος Γρηγορόπουλος, Μαρία Δανιήλ, Μαρία Ζιόγκα, Ελένη Κλάψη, Στέλλα Κουρμπανά, Άννα Λουϊζίδη, Στέλλα Μακρυγιάννη, Μαρίνα Νικητοπούλου, Σπύρος Σουρβίνος, Πέτρος Στεργιόπουλος.

Για να λάβετε μέρος στη δράση κάντε τη κράτηση σας στο παρακάτω σύνδεσμο: www.eventora.com

Τις Αθηναϊκές Διαδρομές διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net για τους κατοίκους της πόλης με μια σειρά από νέες, συναρπαστικές διαδρομές για όλη τη χρονιά παρέα με γνωστούς, αγαπημένους συγγραφείς και τα βιβλία τους.

Πληροφορίες

  • Η συμμετοχή στις Αθηναϊκές Διαδρομές είναι δωρεάν και γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή (μέχρι 20 άτομα σε κάθε διαδρομή).
  • Η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID και αστυνομικής ταυτότητας είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στην εκδήλωση.

 

Πηγή, facebook

Top