Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων προκηρύσσει ακροάσεις νέων μουσικών

Πρόσκληση συμμετοχής νέων ταλαντούχων μουσικών σε ακροάσεις για την καλλιτεχνική περίοδο 2018/2019

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15:00.

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ολοκλήρωσε την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο, υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή και ιδρυτή της ΕΛΣΟΝ Διονύση Γραμμένου και προκηρύσσει ακροάσεις για την καλλιτεχνική περίοδο 2018/2019 προσκαλώντας όλους τους νέους ταλαντούχους μουσικούς να δηλώσουν συμμετοχή!

Βασική επιδίωξη της ΕΛΣΟΝ είναι να γίνει το φυτώριο που θα αναδεικνύει τους νέους Έλληνες μουσικούς, καθοδηγώντας και εκπαιδεύοντας τους στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο. Η καθοδήγηση/εκπαίδευση των νέων γίνεται από διεθνούς φήμης σολίστ και εξάρχοντες των ελληνικών αλλά και των μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών.

Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2018 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα και Ηράκλειο, ενώ θα υπάρξει και η δυνατότητα μαγνητοσκοπημένης ακρόασης για τους νέους οι οποίοι δεν διαμένουν σε μια από τις παραπάνω πόλεις.

Οι νέοι μουσικοί που θα επιλεγούν, θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες συναυλίες της ΕΛΣΟΝ στο ΚΠΙΣΝ, σε περιοδείες εκτός Αθηνών, καθώς και σε όλα τα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που πρόκειται να διοργανώσει την καλλιτεχνική περίοδο 2018- 2019. Η συμμετοχή στην ορχήστρα είναι δωρεάν, ενώ καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στην Αθήνα για τους νέους που θα επιλεγούν.

Προκήρυξη & Όροι Συμμετοχής

 

Η «Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων» (ΕΛΣΟΝ) είναι αμιγώς μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος έχει κύριο καταστατικό σκοπό την εκπαίδευση, τη μουσική καλλιέργεια και την ανάδειξη ταλαντούχων νέων Ελλήνων μουσικών, και λειτουργεί με ιδρυτικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, προσκαλεί νέους μουσικούς, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις ακροάσεις. Οι νέοι μουσικοί που θα επιλεγούν, θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες συναυλίες της ΕΛΣΟΝ στο ΚΠΙΣΝ, σε περιοδείες εκτός Αθηνών, καθώς και σε όλα τα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που πρόκειται να διοργανώσει την καλλιτεχνική περίοδο 2018- 2019.

Οι ακροάσεις της ΕΛΣΟΝ θα διεξαχθούν στις παρακάτω πόλεις:

  • Αθήνα: Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018
  • Θεσσαλονίκη: Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018
  • Ιωάννινα: Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018
  • Κέρκυρα: Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018
  • Ηράκλειο: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Επιπλέον, θα υπάρξει και η δυνατότητα βιντεοσκοπημένης ακρόασης για τους νέους που δεν διαμένουν σε μία από τις παραπάνω πόλεις.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έως και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15:00.

Όροι συμμετοχής

1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν νέοι μουσικοί, ηλικίας 18-30 ετών, σε όργανα συμφωνικής ορχήστρας.
2. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος ή σπουδαστές ή απόφοιτοι Πανεπιστημίου μουσικών σπουδών της Ελλάδας ή του εξωτερικού. (Για τους νέους μουσικούς που θα επιλεγούν, θα ζητηθούν επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων τους).
3. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΟΝ, www.elson.gr.
4. Οι Υποψήφιοι συναινούν στην ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση των ακροάσεων, αλλά και στην προβολή του υλικού αυτού κατά τη κρίση της ΕΛΣΟΝ, χωρίς οποιαδήποτε ανταμοιβή.

Γενικές Πληροφορίες – Διευκρινίσεις

1. Κατά τις ακροάσεις, οι υποψήφιοι θα εκτελέσουν ένα έργο επιλογής και τα ορχηστρικά αποσπάσματα, όπως αυτά αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΟΝ. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα επιβεβλημένα έργα και ορχηστρικά αποσπάσματα στο ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΑΚΡΟΑΣΕΩΝ
2. Για τα ξύλινα πνευστά οι υποψήφιοι μπορούν να ζητήσουν ακρόαση επιπλέον στα συμπληρωματικά όργανα (φλάουτο-πίκολο, όμποε-αγγλικό κόρνο, κλαρινέτο-πίκολο κλαρινέτο-μπάσο κλαρινέτο).
3. H κριτική επιτροπή των ακροάσεων απαρτίζεται από καταξιωμένους μουσικούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οι αποφάσεις της είναι αμετάκλητες και δεν επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεων κατά αυτών.
4. Η κριτική επιτροπή ενδέχεται κατά τη κρίση της να αλλάξει τη σειρά εμφάνισης των υποψηφίων αλλά και τη σειρά εξέτασης των επιλεγμένων έργων.
5. Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία κοινού ενώ η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, μετά το τέλος των ακροάσεων, θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.
6. Η γραμματεία της ΕΛΣΟΝ θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή/και ηλεκτρονικά με τους υποψηφίους, μετά την ημερομηνία λήξης της υποβολής αιτήσεων, με σκοπό να τους γνωστοποιήσει την ακριβή ημέρα και ώρα, αλλά και το μέρος διεξαγωγής της ακρόασής τους.
7. Οι υποψήφιοι οφείλουν να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τον συνοδό πιανίστα κατά τη διάρκεια της ακρόασής τους.
8. Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στο χώρο των ακροάσεων το αργότερο μισή ώρα πριν από την ώρα της ακρόασής τους.
9. Τα αποτελέσματα των ακροάσεων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΟΝ, www.elson.gr, στις 19 Οκτωβρίου 2018.
10. Για τους υποψηφίους που δεν διαμένουν σε μια από τις πόλεις όπου θα διεξαχθούν οι ακροάσεις, δίνεται η δυνατότητα να αποστείλουν βιντεοσκοπημένο το επιβεβλημένο για το όργανό τους ρεπερτόριο (επιλεγμένο έργο και ορχηστρικά αποσπάσματα) μέσω WeTransfer στο email info@elson.gr, το αργότερο έως τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Ενημέρωση για τα Προσωπικά Δεδομένα

1. Όλα τα προσωπικά δεδομένα των Υποψηφίων που καταχωρούνται στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.elson.gr, ή αποστέλλονται στο info@elson.gr, είναι και παραμένουν εμπιστευτικού χαρακτήρα. Ως υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων νοείται η ΕΛΣΟΝ.

2. Η ΕΛΣΟΝ ενημερώνει τους Υποψηφίους ότι θα επεξεργάζεται τόσο το ίδιο όσο και η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι εξωτερικοί συνεργάτες της, κατ’ εντολή και για λογαριασμό της, τα προσωπικά δεδομένα που της αποστέλλουν μέσω email ή καταχωρούνται στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης, ως εξής:

α) Είδος των δεδομένων: i. Όσον αφορά στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής στις ακροάσεις: Τα προσωπικά δεδομένα σε αυτές (όπως ενδεικτικά το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η φυσική και ηλεκτρονική διεύθυνση, το τηλέφωνο επικοινωνίας και τυχόν άλλα προσωπικά δεδομένα των Υποψηφίων που θα καταχωρίσουν οι ίδιοι στα πεδία της ηλεκτρονικής φόρμας) και ii) Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) που αποστέλλονται: Τα δεδομένα που συμπληρώνει ο Υποψήφιος κατά την αποστολή του ηλεκτρονικού μηνύματος (όπως ενδεικτικά η ηλεκτρονική διεύθυνση, το ονοματεπώνυμο και το μαγνητοσκοπημένο οπτικοακουστικό υλικό για την ακρόαση).

β) Σκοπός της επεξεργασίας: i) η αξιολόγηση των αιτημάτων συμμετοχής στις ακροάσεις και, σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης, η συμμετοχή των νέων μουσικών σε συναυλίες, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η ΕΛΣΟΝ, ii) η υλοποίηση και υποστήριξη προγραμμάτων και δράσεων για νέους καλλιτέχνες, iii) εν γένει η καθοδήγηση, εκπαίδευση και ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο.

γ) Αποδέκτες των δεδομένων: Για τα δεδομένα που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση καθενός από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε αποδέκτη: τόσο η ίδια η ΕΛΣΟΝ όσο και η Διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι εξωτερικοί συνεργάτες της.

δ) Δικαιώματα υποκειμένου δεδομένων: Κάθε Υποψήφιος, δύναται να ασκήσει οποιαδήποτε στιγμή τα δικαιώματα, ως υποκείμενο των δεδομένων του, που προβλέπονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 Ε.Ε. και ιδίως τα άρθρα 12 έως 23 αυτού και ειδικότερα το δικαίωμα στην ενημέρωση και πρόσβαση στα δεδομένα που επεξεργάζεται η ΕΛΣΟΝ, το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του, το δικαίωμα διόρθωσης και διαγραφής και το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων του.

ε) Περαιτέρω κάθε Υποψήφιος ενημερώνεται ότι έχει δικαίωμα να άρει την συγκατάθεση του για οιαδήποτε επεξεργασία των δεδομένων του έχει δώσει την συγκατάθεση του στην ΕΛΣΟΝ.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων τους, τα υποκείμενα των δεδομένων μπορούν να επικοινωνήσουν με τον νόμιμο εκπρόσωπο της ΕΛΣΟΝ, κα Μαρία Μίχα, τηλ. 6944151159, email mmicha@elson.gr. Σε κάθε περίπτωση κάθε υποκείμενο προσωπικών δεδομένων έχει δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή.

Κατόπιν της ανωτέρω ενημέρωσής μου, παρέχω την ρητή και ελεύθερη συγκατάθεσή μου στην επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τα ανωτέρω, γνωρίζοντας ότι η συγκατάθεση αυτή είναι ελευθέρα ανακλητή οποτεδήποτε στο μέλλον, με έγγραφο μου που θα σας υποβάλω.

Δηλώστε συμμετοχή στις ακροάσεις εδώ

Τη χρηματοδότηση της λειτουργίας της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων έχει αναλάβει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Πηγή

Top