Εργαστήριο εκπαιδευτικών | Το παραδοσιακό τραγούδι στο σχολείο

14, 18 και 19 Μαρτίου | 17:00-21:00 | Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών

 

Για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Τελικά, «πώς το τρίβουν το πιπέρι»; Και ποιοι; Το «Μήλο μου κόκκινο» είναι ένα τραγούδι για φλερτ περασμένων δεκαετιών ή έχει και άλλη ιστορία; Τι τραγουδούν οι αναστενάρηδες της Βόρειας Ελλάδας καθώς περπατάνε πάνω στη φωτιά;
 
Δεν θα μάθεις μόνο τις ιστορίες για τα δημοτικά τραγούδια, αλλά και το πώς να τα τραγουδάς, πώς να τα στολίζεις με γυρίσματα, πώς να τα διδάσκεις. Γιατί σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψεις τη δύναμη της δημοτικής μουσικής και ποίησης, αλλά και της δικής σου φωνής. 
 
Ανακάλυψε τον τρόπο που τα τραγούδια, οι γιορτές και τα έθιμα από όλη την Ελλάδα μπορούν να ενταχθούν δημιουργικά στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία. Βρες πώς η παράδοση μπορεί να προσφέρει μια πλούσια θεματολογία που να αγγίζει το σήμερα των μαθητών σου: οι ρόλοι των φύλων, η κοινωνία ως ελεγκτής των ατομικών επιλογών, η πάλη της λογικής με τη μυθολογική ερμηνεία του κόσμου, η δύναμη της φύσης ως μέσο έμπνευσης και η παρατήρηση της φύσης ως μέσο γνώσης. 
 
Και επειδή τα παραδοσιακά τραγούδια χρειάζονται τη φωνή σου, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τρόπους να την προφυλάσσεις από κακή χρήση, κούραση και πόνο, αλλά και να μεγιστοποιήσεις την ένταση και τη μεταδοτικότητά σου.

 


Συντελεστές:
Μάρθα Μαυροειδή: μουσικός
Γιώργος Σαμαρτζής: τενόρος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ημερομηνίες: Τετάρτη 14, Κυριακή 18 και Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

Ώρες: 17:00-21:00 

Κόστος συμμετοχής: 30 € (και για τις 3 συναντήσεις)

Κρατήσεις – Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

Περισσότερες Πληροφορίες

Top