Music for Active Citizenship: a Young Music Mentors Programme – Πρόσκληση συμμετοχής μαθητών και φοιτητών μουσικής

Με χαρά ανακοινώνουμε την πρόσκληση για Νέους Μουσικούς Mέντορες, στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ «Music for Active Citizenship: a Young Music Mentors Programme» σε συνεργασία με το Sistema Cyprus.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενώσει 15 Νέους Μουσικούς, 14 μέχρι 35 ετών, με διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο που  ασχολούνται με την εκμάθηση μουσικού οργάνου μαζί με 30 παιδιά και νέους από το El Sistema Greece.  

Συγκεκριμένα, 15 νέοι που ήδη λαμβάνουν μαθήματα κρουστών, βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, φλάουτου, τρομπέτας και γαλλικού κόρνου θα συμμετάσχουν σε σεμινάρια κατάρτισης όπου θα εκπαιδευτούν στη  μέθοδο και την πρακτική της διδασκαλίας του El Sistema, θα συνεργαστούν με μουσικούς του El Sistema Greece, θα μάθουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά, να αναλύουν, να προτείνουν ιδέες, να αναλαμβάνουν δράση, να ανακαλύψουν αλλά και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους ως ενεργοί πολίτες μέσα και έξω από την τάξη.

Music for Active Citizenship: a Young Music Mentors Programme – Πρόσκληση συμμετοχής μαθητών και φοιτητών μουσικής

Αυτό το πρόγραμμα, θα ενισχύσει την ικανότητα των νέων μεντόρων να προωθούν τη μουσική ως ένα εργαλείο προσέγγισης νέων με λιγότερες ευκαιρίες, καθώς επίσης ως μέσου πρόληψης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας μεταξύ των νέων. Επιπλέον, η τριμηνιαία αλληλεπίδραση που θα έχουν οι συμμετέχοντες με τα παιδιά του El Sistema Greece θα ενθαρρύνει τον διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο και θα ενισχύσει τη γνώση την αποδοχή και την εκτίμηση της διαφορετικότητας στην κοινωνία.

Ελάτε να γίνετε μέρος του προγράμματος για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και ετοιμαστείτε για αξέχαστες μουσικές εμπειρίες!

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022 στέλνοντας το e-mail σας στο angeliki@elsistema.gr.

Το πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2022.

Πηγή

Top