Σεμινάριο με τη Μαίη Κοκκίδου & τον Γιάννη Μυγδάνη

 5ο Σεμινάριο του Ετήσιου Κύκλου Σεμιναρίων Μουσικοπαιδαγωγικής & Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης του Κρουστόφωνου, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 στις 10.00-14.00 (μόνο διαδικτυακά)!
 
Μαίη Κοκκίδου & Γιάννης Μυγδάνης: “Το μουσικό βίντεο στο σχολείο και στη μουσική διδασκαλία-μάθηση: ανάλυση, παραγωγή, επεξεργασία και εκπαιδευτικές εφαρμογές”
 
 
Περιγραφή Σεμιναρίου
 
Τα βίντεο αποτελούν μία σύνθετη πολυτροπική μορφή, όπου οι ήχοι, η μουσική και οι εικόνες –στατικές ή κινούμενες– αποτελούν φορείς νοημάτων σε έναν σύνθετο συνδυασμό οπτικών και ακουστικών κωδικών. Διάφορα είδη μουσικών βίντεο είναι στην καθημερινότητα των μαθητών, από την προσχολική μέχρι την εφηβική ηλικία (και την ενήλικη ζωή). Η πλειονότητα των μαθητών έρχεται σε επαφή με τη μουσική πολυτροπικά (ακρόαση-θέαση και δημιουργία) μέσα σε άτυπα περιβάλλοντα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να στοχασθούν για τους τρόπους ένταξης μουσικών βίντεο στο σχολείο και στο μάθημα της μουσικής. Στο παρόν εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη γλώσσα των μουσικών βίντεο (εκτέλεσης, animation, αφηγηματικό κ.ά.) και τα εργαλεία ανάλυσής τους. Επιπλέον, θα εξοικειωθούν με το δωρεάν λογισμικό canva που δίνει τη δυνατότητα για παραγωγή και επεξεργασία βίντεο (σενάριο, πλάνα, προσαρμογή μουσικής, εφέ κ.λπ.). Τα παραπάνω θα γίνουν μέσα από πρακτικά παραδείγματα και δημιουργικές δράσεις. Τέλος, θα παρουσιαστούν τα βήματα για εκπαιδευτικές εφαρμογές που θα εμπλέκουν ενεργητικά τους μαθητές στην ερμηνεία, δημιουργία και αξιολόγηση των βίντεο.
 
Μαίη Κοκκίδου είναι ερευνήτρια στο πεδίο της μουσικής παιδαγωγικής και της μουσικής σημειωτικής. Διδάσκει ως εντεταλμένη λέκτορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσική Παιδαγωγική (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, με πρόσφατες εκδόσεις: «Μουσικό Βίντεο», «Διδακτική της Μουσικής» και «Η εμψύχωση στη Διδασκαλία-Μάθηση» (εκδόσεις Fagotto) και «From kindergarten to early adulthood – Findings from a longitudinal study» (εκδόσεις Ε.Ε.Μ.Ε.). Τα πρόσφατα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη φιλοσοφία της μουσικής εκπαίδευσης και στην πολυτροπική πρόσληψη και αντίληψη της μουσικής.
 
Γιάννης Μυγδάνης είναι υποψήφιος διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (E.U.C.). Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Μουσική Παιδαγωγική (E.U.C.), στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης (UoPeople), καθώς και στα Πληροφοριακά Συστήματα (Ο.Π.Α.). Διπλωματούχος πιάνου και ηλεκτρονικού οργάνου, ολοκλήρωσε τις σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά, και έλαβε το δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας και Σύνθεσης με «Άριστα και Α’ Βραβείο». Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει γράψει μουσική για θέατρο, ταινίες μικρού μήκους και παραμύθια, ενώ έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους και τρία ψηφιακά singles με μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών. Είναι μέλος της Ε.Ε.Μ.Ε. και της I.S.M.E., και εργάζεται ως καθηγητής πιάνου, πλήκτρων και θεωρητικών στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και Ηλιούπολης και ως εκπαιδευτικός μουσικής του διεθνούς απολυτηρίου International Baccalaureate στην Ιόνιο Σχολή.
 
Φόρμα εγγραφής forms.gle.
 
Πληροφορίες-Εγγραφές: 2310861874 (5-9μμ), 6972222982 (Βίκυ Χουζούρη) και info@kroustophono.gr
 
Στους συμμετέχοντες παρέχονται:
– Εκπαιδευτικό υλικό και σημειώσεις.
– Βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Κόστος 20€ / Προσφορά 15€ για μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε., προπτυχιακούς φοιτητές ή άνεργους.
*Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
 
Για τα υπόλοιπα σεμινάρια του ετήσιου κύκλου μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω link https://fb.me/e/4SE0fAP4M.
 
Πηγή, facebook event
Top