Μένουμε σπίτι – παίζουμε Bucket Drumming!

Γράφει η  Έφη Μακροπούλου 

 

• Mένεις σπίτι 🏠  και  ήρθε η ώρα να εξασκηθείς στο bucket drumming! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι έναν κουβά (ιδανικά ένα κουβά κυλινδρικό των 20lt αλλά ακόμη και ο κουβάς για το σφουγγάρισμα μας κάνει) και ένα ζευγάρι μπαγκέτες. Οι καλύτερες μπαγκέτες είναι οι ξύλινες με ξύλινη κεφαλή*. Και αν θες να μετατρέψεις τον κουβά σου σε «μουσικό» κουβά δεν έχεις παρά να κόψεις και να κολλήσεις το αυτοκόλλητο που θα βρεις εδώ.

• Ωραία, τώρα που έχεις τον βασικό εξοπλισμό μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα απλό κομμάτι-ζέσταμα που ενισχύει την εναλλαγή των χεριών. Βρες ένα κάθισμα στο σωστό ύψος και τοποθέτησε τον κουβά ανάμεσα στα πόδια σου, κάπως έτσι.
 
• Το κομμάτι αυτό μπορείς να το παίζεις σαν καθημερινή άσκηση πριν από άλλα ρυθμικά μοτίβα. Όλοι οι χτύποι παίζονται στο κέντρο του κουβά. Πάμε λοιπόν!

 

 

• Εξασκήσου πρώτα ΑΡΓΑ χωρίς την ηχογράφηση και στη συνέχεια παίξε με την ηχογράφηση (track.3 slow / track 3 fast). Να θυμάσαι ότι R = Δεξί χέρι και L = Αριστερό χέρι.
Τις αλλαγές θα τις κάνεις μετά από 2 επαναλήψεις του παραπάνω ρυθμικού μοτίβου, δηλαδή 2 φορές R–R-R… μετά 2 φορές L-L-L, στη συνέχεια R-L-R κ.λπ., με άλλα λόγια ανά 4μετρο.

• Καλή διασκέδαση. Μείνετε συντονισμένοι γιατί στο επόμενο μάθημα θα μάθουμε να παίζουμε έναν super rock groove!

Μέχρι τότε… keep practicing!


* Μπορείς να φτιάξεις και αυτοσχέδιες μπαγκέτες. Δες  παρακάτω video για να πάρεις ιδέες.

 

 

Tο παραπάνω υλικό αποτελεί μέρος του βιβλίου Bucket Drumming της Έφης Μακροπούλου 

Δείτε και άλλες προτεινόμενες δραστηριότητες εδώ

 

 

Top