Σεμινάρια Φέγγαρος 2018 – Ευγένιος Βούλγαρης

21 – 26 Ιουλίου | Κάτω Δρυς, Κύπρος

 

Μακάμια και λαϊκοί δρόμοι: συγκοινωνούντες κώδικες του προπολεμικού ρεμπέτικου 

Στη μουσική πράξη αυτού που ευρέως ονομάζουμε λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, όροι όπως τα μακάμ και οι λαϊκοί δρόμοι χρησιμοποιούνται ως κώδικες επικοινωνίας με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της ερμηνευτικής ικανότητας, αλλά και της ικανότητας αυτοσχεδιασμού – ταξίμι. Στο εργαστήρι αυτό οι σπουδαστές θα καταπιαστούν με τη γενική παρουσίαση των κωδίκων αυτών, τη σχέση τους, και τη σύνδεσή τους με τη μουσική πράξη του προπολεμικού αστικού λαϊκού τραγουδιού, γνωστού ως προπολεμικό ρεμπέτικο.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μουσικούς που ασχολούνται με λαϊκά και παραδοσιακά όργανα, αλλά και σε όσους έχουν ένα γενικότερο ενδιαφέρον για τις ανατολικές μουσικές παραδόσεις.

Ευγένιος Βούλγαρης – Βιογραφικό 

Το ενδιαφέρον του για την παραδοσιακή μουσική ξεκινά το 1992 μαθητεύοντας δίπλα στον Χρήστο Τσιαμούλη. Από το 2001 παρακολούθησε μαθήματα ερμηνείας της Οθωμανικής μουσικής από τον Fahrettin Cimenli στην Κωνσταντινούπολη.Πολύ σημαντική ήταν μία σειρά σεμιναρίων στο ούτι, το σάζι, το αφγανικό ραμπάμπ αλλά και τη σύνθεση και ενορχήστρωση, στο πλαίσιο του Λαβυρίνθου, που συνίσταται από μουσικά εργαστήρια στο Χουδέτσι της Κρήτης. Όντας ικανός εκτελεστής σε διάφορα μουσικά όργανα συνυπήρξε με κορυφαίους μουσικούς και συνθέτες όπως οι: Ross Daly, Χρήστος Τσιαμούλης, Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νότης Μαυρουδής, Nima ben David, Paul Winter, σε συναυλίες, ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές παραγωγές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη διδασκαλία, τη σύνθεση μουσικής, τόσο αυτόνομης όσο και για το θέατρο. Ενδεικτική δισκογραφία: Ταξίδια, Το μήνυμα του Πρίγκηπα, Αψιλίες, Ψυθιρίζοντας το ρεμπέτικο, Modal4. Μαζί με τον Βασίλη Βανταρακη έχουν συγγράψει το βιβλίο: Το αστικό λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα του μεσοπολέμου: Σμυρναίικα και πειραιώτικα ρεμπέτικα. Ζει στην Πάτρα.

 

Αίτηση Συμμετοχής Μουσικού Χωριού Φέγγαρος 2018

Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 
Περίπου 30 ώρες, πρωϊνές και απογευματινές συναντήσεις

Κόστος Συμμετοχής:
€175 – Πλήρης συμμετοχή σε ένα εργαστήρι
€215 – Πλήρης συμμετοχή σε ένα εργαστήρι και πέντε μεσημεριανά γεύματα από το εστιατόριο “Το Σπίτι των Ανέμων”.
** Το κόστος συμμετοχής θα συμπεριλαμβάνει και μία ονομαστική τριήμερη πρόσκληση στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2018. Ισχύει μόνο για εγγραφές που θα πληρωθούν μέχρι την 31η Μαϊου 2018.

Διαμονή:
Δωρεάν ελεύθερος κατασκηνωτικός χώρος (με ντους και τουαλέτες)
Αγροτουριστικά καταλύματα προς ενοικίαση

Επικοινωνία:
(+357) 99735225
info@louvana.com.cy

Ακύρωση εγγραφής με επιστροφή χρημάτων μέχρι τις 5 Ιουλίου 2018.

Top