9ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. «Η μουσική εκπαίδευση σε έναν κόσμο που αλλάζει: ταυτότητες, αξίες, εμπειρίες»

9ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε. 15-17 Απριλίου 2022 
Η μουσική εκπαίδευση σε έναν κόσμο που αλλάζει: ταυτότητες, αξίες, εμπειρίες

Κεντρικές ομιλίες

Estelle R. Jorgensen
«Μεταξύ και ανάμεσα». Πλοήγηση σε αντικρουόμενες μουσικοπαιδαγωγικές αξίες σε ταραγμένους καιρούς

Η Estelle R. Jorgensen είναι ομότιμη καθηγήτρια Μουσικής (Μουσική Εκπαίδευση) στη Σχολή Μουσικής Jacobs του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, στις Η.Π.Α. και επιστημονική επιμελήτρια του επιστημονικού περιοδικού Philosophy of Music Education Review. Ως ιδρυτική συνεπικεφαλής της International Society for the Philosophy of Music Education, έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο με τίτλο: Philosopher-Teacher-Musician: Contemporary Perspectives on Music Education, και, σε συνεργασία με την Iris Yob, τον συλλογικό τόμο: Humane Music Education for the Common Good. Επίσης είναι συγγραφέας των βιβλίων In Search of Music Education, Transforming Music Education, The Art of Teaching Music, Pictures of Music Education, Values and Music Education, και πολυάριθμων άρθρων σε διεθνή μουσικά εκπαιδευτικά περιοδικά. Είναι επίτιμη διδάκτωρ δύο διπλωμάτων στη μουσική και έχει βραβευθεί με το Βραβείο Ανώτερου Ερευνητή 2020 από την Εθνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (NAfME), των Ηνωμένων Πολιτειών.

Randall Everett Allsup
Διδάσκοντας στον καιρό της πανδημίαςΟ Randall Everett Allsup είναι Καθηγητής Μουσικής Εκπαίδευσης στο Teachers College Columbia University (Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.), επικεφαλής της επιτροπής για την Έρευνα στη Μουσική και τη Μουσική Εκπαίδευση (Φθινόπωρο 2021) και επιστημονικός επιμελητής της σειράς επιστημονικών βιβλίων “Counterpoints: Music and Education” (Indiana University Press). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στον χώρο της φιλοσοφίας της μουσικής εκπαίδευσης, της δημιουργικότητας στην τάξη και τη δημοκρατική εκπαίδευση, και μελετά θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας στη μουσική εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας του βιβλίου: Remixing the Classroom: Toward an Open Philosophy of Music Education (2016, Bloomington: Indiana, IN: Indiana University Press).

Thomas A. Regelski
Να ‘μαστε πάλι εδώ

Ο Thomas A. Regelski είναι ομότιμος καθηγητής μουσικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Fredonia) όπου δίδαξε διεύθυνση χορωδίας, διδακτική της μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αρχές της μουσικής εκπαίδευσης (1970-2001). Από το 2001 μέχρι σήμερα διδάσκει μαθήματα επιστημονικής γραφής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Δίδαξε επίσης μουσική σε δημόσια σχολεία του Bemus Point και του Middletown της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο Aichi στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας (1985), στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι της Φινλανδίας (ως υπότροφος Fulbright το 2000) και ήταν προσκεκλημένος ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών για τη Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (1991). Είναι συνιδρυτής της πρωτοποριακής διεπιστημονικής ένωσης στοχαστών από όλο τον κόσμο για τη μουσική, The MayDay Group (http://www.maydaygroup.org/) (1993), πρώτος επιστημονικός επιμελητής του ηλεκτρονικού περιοδικού της, Action, Criticism, and Theory for Music Education [ACT] (2002-07) (http://act.maydaygroup.org/) και ιδρυτής και επιστημονικός επιμελητής του περιοδικού TOPICS for Music Education Praxis (http://topics.maydaygroup.org/). Είναι συγγραφέας περισσότερων από 130 άρθρων σε περιοδικά με κριτές και των βιβλίων: Principles and Problems of Music Education (1975), Arts Education and Brain Research (1978), Teaching General Music (1981) και Teaching General Music in Grades 4-8 (2004), A Brief Theory of Music as Social Praxis (2012), Curriculum Philosophy and Theory for Music Education Praxis (2021) και επιστημονικός συνεπιμελητής (με τον J. T. Gates) του συλλογικού τόμου Music Education for Changing Times (2009).

Ολυμπία Αγαλιανού
Μουσική εκπαίδευση ή η μουσική εκπαιδεύει: αναστοχαστική προσέγγιση στους ρόλους

Η Ολυμπία Αγαλιανού υπηρετεί ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τ.Ε.Α.Π.Η., Ε.Κ.Π.Α. και διδάσκει σε Π.Μ.Σ στο ΠΑ.ΜΑΚ, το Ε.Κ.Π.Α., το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Είναι συγγραφέας μιας μονογραφίας, πολλών κεφαλαίων σε ελληνόγλωσσες και ξενόγλωσσες εκδόσεις και άρθρων σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει υπηρετήσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έχει εργαστεί ως χορογράφος και συνεργάζεται με φορείς και Πανεπιστήμια στη Ελλάδα και το εξωτερικό ως επιμορφώτρια ενηλίκων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην κοινοτική μουσική και τη σύνδεση των τεχνών στην εκπαίδευση με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.  Είναι επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες για το 9ο Συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε.: www.eeme.gr/conferences/9o-synedrio.html, και για τις κεντρικές ομιλίες: www.eeme.gr/conferences/9o-synedrio/kentrikes-omilies.html 

************************************************************************

Η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Συνεδρίου της ΕΕΜΕ αποφάσισε να δοθεί επιπλέον παράταση ως τις 25/3 για την κατάθεση των καλλιτεχνικών προτάσεων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα πολλών. Αναμένουμε τις τελευταίες προτάσεις σας!

 Εγγραφές: apps.eeme.grΠληροφορίες: 9th.conference@eeme.gr 

Top