“Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές”

Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές

 

Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές

Ομάδα εργασίας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

 

Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές

Η Ομάδα της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία ολοκληρώνει τις δράσεις για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος και σας προσκαλεί σε μια ανοιχτή διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο: “Η διδασκαλία του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία: παιδαγωγικά ζητήματα, διδακτικές προσεγγίσεις & καλές πρακτικές”. Εισηγητές θα είναι: ο κ. Περικλής Παπαπετρόπουλος (Mουσικός), ο κ. Στέλιος Κατσιάνης (Mουσικός και Δάσκαλος ταμπουρά και λαούτου), ο κ. Σπύρος Σιάσος (Καθηγητής ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου) και ο κ. Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Μουσικός & Εθνομουσικολόγος, Μέλος ΕΕΠ του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 18/6/2022 από τις 11:00 π.μ. – 14:00μ.μ. στη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom της Ε.Ε.Μ.Ε.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ: pdfΠρόγραμμα ημερίδας 18-6-22.pdf

Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας: Φόρμα Εγγραφής

 Οι παρουσιάσεις των εισηγητών θα αναρτηθούν στη σελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε., θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους/στις συμμετέχοντες/ουσες, ενώ θα αποσταλεί στα email των συμμετεχόντων/χουσών ο σύνδεσμος Zoom μία μέρα πριν την έναρξη της ημερίδας.

Κόστος παρακολούθησης: ΔΩΡΕΑΝ

   

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 

 0:50 – 11:00

 Σύνδεση με την πλατφόρμα ΖΟΟΜ

 

 11:00 -11:15

 Χαιρετισμός από την κ. Μαρία Κουρκουρίκα, Πρόεδρο του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.E., τον Δρ Νίκο Ανδρίκο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καλωσόρισμα / παρουσίαση των εισηγητών από την επικεφαλής της Ομάδας της Ε.Ε.Μ.Ε. για τα Μουσικά Σχολεία κ. Ανθούλα Κολιάδη – Τηλιακού

 

 11:15 – 11:45

 Εισήγηση του κ. Περικλή Παπαπετρόπουλου. Τίτλος: “Η διδασκαλία του ταμπουρά και της παραδοσιακής μουσικής μέσα από την προφορικότητα”

 

 11:45 – 12:15

 Εισήγηση του κ. Στέλιου Κατσιάνη. Τίτλος: «Ο ταμπουράς ως όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής στα Μουσικά Σχολεία»

 

12:15 – 12:45

Εισήγηση του κ. Σπύρου Σιάσου. Τίτλος: “Διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα του ταμπουρά στα Μουσικά Σχολεία”

 

12:45 – 13:15

Εισήγηση του κ. Αλέξανδρου Καψοκαβάδη. Τίτλος: “Μουσικά «όργανα» ή μουσικοί «οργανισμοί»…; Ο ταμπουράς ως αυτόνομη πολιτισμική οντότητα”

 

13:15 – 14:00 Γενική Συζήτηση – Σύντομες ανακοινώσεις της Ομάδας

 

Top